NOVI ŽIVOTNI IZAZOV

Poznati domaći olimpijac i njegova supruga upustili se u zajednički biznis

29.12.2018 u 16:48

Bionic
Reading

Poput Serene Williams, Davida Beckhama, Zlatana Ibrahimovića i mnogih drugih sportaša, i Filip Ude postao je ponosim vlasnikom parfema. Naš najbolji gimnastičar i Olimpijac svoju kolekciju su posvetili kćerkici Evi te kolekciju parfema nazvali Evita. Njegova supruga Ana za tportal je ispričala zašto su se odlučili baš za parfem, kakvi su im zajednički planovi, a make up artistica progovorila je i o suživotu s vrhunskim sportašem, svom poslu i majčinstvu

Svijet ljepote potpuno je zaluđen kozmetičkim linijama poznatih ličnosti. Kreiranje parfema dio je unosnog bussinessa celebrityja diljem svijeta, a među njima su i brojni sportaši. I naš sportaš Filip Ude se sa suprugom odlučio za isto, a evo kako je sve krenulo.

'Za samu ideju ne možemo ni Filip ni ja preuzeti zasluge jer smo zapravo mi odgovorili na poziv Hrvatske parfemske kuće i našeg parfumera Tomislava Vrbanca koji su u nama vidjeli potencijalnu uspješnu suradnju', ispričala nam je Ana Ude.

Simpatična supruga vrhunskog sportaša kaže da je ime bilo najjednostavnije odabrati i da im je nekako refleksno palo na pamet jer otkako se rodila njihova djevojčica Eva, postala je centar njihovih života, pa naziv Evita sadržava upravo njezino ime i također riječ 'vita' koja na latinskom znači život.

'Dizajn bočica, logotipa i kutijica je nastajao mjesecima u suradnji s odličnim timom iz tvrtke brand.hr koji su do zadnjeg detalja strpljivo poštovali sve naše želje i upute.Brend Evita Fragrances sadržan je od ženskih mirisa, onog dnevnog, slatkastog, imena BLUSH (rumenilo) u koji su utkane note kruške, cvijeta naranče, ružičastog papra, gorkog badema, jasmina, kave, vanilije, cedra i pačulija. Drugi, onaj jači, prigodan za večernje izlaske i odvažne zavodnice nazvali smo GLOSS (sjaj), a sadrži cvijet naranče, jasmin, bugarsku ružu, mošus, vetiver, cedar, pačuli i mahunu tonke.

Muški mirisi također su odraz muškog samopouzdanja i alter ega, inspirirani svijetlom i večernjom tamom. Onaj dnevni, nazvan SILVER sadrži lavandu, metvicu, morske note, zelene note, korijander, ružmarin, jasmin, geranij, neroli, duhan, jantar, mahovinu, mošus te drvene note sandalovine. U onom jačem, noćnom, muškom parfemu kolekcije Evita Fragrances isprepliću se molekule mirisa mandarine, nerolija, bergamota, lavande, papra, kadulje, duhana, cedra i mahune tonke, a nazvan je BLACK', otkrila je Ana.

  • +4
Ana i Filip Ude Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

O prodajnim mjestima još pregovaraju, a za sad se parfemi mogu kupiti u Čakovcu u njeznom makeup studiju i pop up dućanu Hrvatske parfemske kuće te naručiti putem društvenih mreža. 'Iako su parfemi nešto što večina kupaca želi isprobati prije kupovine, možemo potvrditi da se u našem slučaju ispostavilo da su mnogi 'riskirali' i naručili mirise prema našoj sugestiji te na kraju svi do zadnjeg bili oduševljeni, što nam je zapravo i krajnji cilj', pojasnila je.

Na pitanje kakve parfeme inače preferira i nosi izjavila je da upravo onakve kakve su postavili u njihovoj kolekciji, tako su ih nosili i do sad. 'Veliki smo ljubitelji parfema i nosimo ih prema raspoloženju, prilici ili osjećaju koji želimo da nam oni daju. Tako ja osobno imam miris za situacije u kojima se želim osjećati elegantno, za dane kad sam romantično raspoložena, za situacije gdje se želim istaknuti i mirisati neobično i tako dalje', poručila je.

View this post on Instagram

👩🏻‍🎨

A post shared by Ana Ude (@ana_ude) on

Ana je otkrila i buduće planove i razmišlja li možda i o pokretanju kozmetičke linije. 'Svakako. U kategoriji mirisa još nismo završili i nadamo se da će se u budućnosti naći još puno proizvoda s našim potpisom, a u planu je i prvi beauty proizvod s potpisom Evita te se nadamo da će ih i na tom području biti više. Sve ćemo nastojati potencirati ukoliko prepoznamo smo naišli na zadovoljstvo kupaca jer budući da i Filip i imamo svoje primarne poslove, ovaj naš brand prvenstveno treba predstavljati kvalitetu. Tako iza ova prvačetiri parfema zaista čvrsto stojimo i vjerujemo da su odlični proizvodi', ističe.

S Filipom je već deset godina. Treninzi, putovanja, psihičke pripreme, oporavci od eventualnih ozljeda ili neodlazaka na natjecanje, u svemu tome je uz njega. A kako je uopće biti supruga vhunskog sportaša?

'Ja za drugo ni ne znam. Mogu samo reći da je divno biti baš njegova supruga jer bolju osobu nikad nisam upoznala', pohvalila se.

Ne prati ga na natjecanjima i kaže da nije tipična supruga sportaša. 'To je njegov posao, kao što ja imam svoj i on isto tako ne sjedi u mom makeup studiju kad ja šminkam klijentice. Naravno, kad je natjecanje negdje u blizini i kad mi vrijeme to dopušta, odem navijati i želim taj osjećaj ponosa ugraditi i u Evu, ali na putovanja ne idem jer ne želim predstavljati nikakvu distrakciju, a gimnastika je sama po sebi dovoljno komplicirana i teška. Jednog dana ćemo, nadam se, moći zajedno putovati svijetom nevezano za gimnastička natjecanja', navodi.

Uspješno usklađuje poslovne i obiteljske obaveze, a i na Instagramu je prilično aktivna, gdje sa vojskom svojih pratitelja dijeli savjete o make upu, kuhanju.

'Svoju sam karieru izgradila velikim dijelom zahvaljujući društvenim mrežama i imam jak osjećaj povezanosti sa svojim klijentcama i pratiteljima i volim taj osjećaj da netko ima dovoljno povjerenja u mene da me traži za savjet iako se osobno ne poznajemo, tako da jako rado odgovaram na svakakve upite koliko god stignem. Što se tiče usklađivanja obaveza, mislim da je stvar u dobroj organizaciji i želji. Uvijek se nađe način kad se nešto zaista želi', rekla je.

View this post on Instagram

I feel so lucky.❤️

A post shared by Ana Ude (@ana_ude) on

Prije dvije godine cijeli svijet im se okrenuo naopačke rođenjem kćerkice. Ana je otkrila na koga djevojčica nalikuje i kako najradije provode zajedničko vrijeme.

'Eva fizički više nalikuje na Filipa, iako bih voljela vjerovati da u očima ima i nešto moje. A u ostalome je zaista jedan pravi mix i posjeduje osobine i jednog i drugog i neke sasvim svoje', izjavila je.

Ispričala je i kako će njihova obitelj ispratiti staru godinu.

'Nismo baš neki partijaneri, budući da Filip taj dan ima kao i svaki drugi dva treninga, a ja radim 14 sati, bit ćemo sretni ako dočekamo ponoć budni. Zapravo više volimo dočekati Novu godinu na neki poseban način pa ćemo se najvjerojatnije izvesti na romantičan ručak, sad već tradicionalno na 1. siječnja u naš omiljeni restoran', kaže Ana Ude.