RICHARD LEWIS

Zvijezda serije 'Bez oduševljenja, molim' preminula u 76. godini

28.02.2024 u 23:05

Richard Lewis

Izvor: Profimedia / Autor: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

Bionic
Reading

Najpoznatiji po gostovanju dugom 20 godina u kultnoj seriji HBO-a i svom samozatajnom humoru, američki komičar Richard Lewis svijet je napustio u 76. godini života

Vijest o Lewisovom odlaku američkom magazinu People potvrdio je njegov glasnogovornik Jeff Abraham.

'Glumac i komičar Richard Lewis sinoć je preminuo u svom domu u Los Angelesu nakon srčanog udara', stoji u priopćenju. 'Njegova supruga, Joyce Lapinsky, zahvaljuje svima na ljubavi, prijateljstvu i podršci i u ovom trenutku moli za privatnost'.

Glasnogovornik HBO-a također je reagirao na vijest u izjavi za People, rekavši: 'Srce nam je slomljeno saznanjem da je Richard Lewis preminuo. Njegova komičarska briljantnost, duhovitost i talent bili su bez premca. Richard će uvijek biti cijenjeni član HBO-a i 'Curb Your Enthusiasm' obitelji, naša iskrena sućut ide njegovoj obitelji, prijateljima i svim obožavateljima koji su mogli računati na Richarda da će im uljepšati dane smijehom'.

U travnju prošle godine Lewis je otkrio svoju dijagnozu Parkinsonove bolesti, nakon što se s njom privatno nosio od 2021., zbog čega sje zamrznuo svoju komičarsku karijeru.

Lewis je bio najpoznatiji po svom prepoznatljivom samozatajnom humoru, koji je pokazao u bezbrojnim standup nastupima te TV i filmskim ulogama. Imao je dugogodišnju ulogu u serji Larryja Davida 'Curb Your Enthusiasm', pojavljujući se u više od 40 epizoda između 2000. i 2021. Također je bio poznat po tome što je bio redoviti gost u emisijama The Late Show with David Letterman i The Howard Stern Show.

Od 1989. do 1992. godine glumio je u sitcomu 'Anything but Love' uz bok Jamie Lee Curtis, a ostvario je uloge i u serijama poput '7th Heaven', 'Rude Awakening', 'Bojack Horseman' i 'Blunt Talk'. Godine 1993. glumio je u filmu 'Robin Hood: Men in Tights', a dvije godine kasnije u filmu 'Leaving Las Vegas'.