glazbeni spektakl

Otkriven grad domaćin Eurosonga 2024.: 'Ima posebno mjesto u povijesti natjecanja'

07.07.2023 u 19:00

Bionic
Reading

Južni švedski grad Malmö odabran je kao mjesto gdje će se iduće godine odvijati natjecanje Pjesma Eurovizije, objavila je u petak švedska televizija SVT

Švedska je osvojila pravo da bude domaćin natjecanja 2024. nakon što je švedska pjevačica Loreen pobijedila na ovogodišnjem natjecanju u engleskom gradu Liverpoolu sa svojom pjesmom 'Tattoo'.

Loreen je prva žena u povijesti koja je dva puta pobijedila na natjecanju, a prvi put joj je to pošlo za rukom 2012. u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu s pjesmom 'Euphoria'.

Malmö je treći najveći grad u Švedskoj i već je dva put bio domaćin Eurosonga: prvi put 1992., a potom 2013. nakon Loreenine prve pobjede. Promatrači su komentirali da bi Malmö mogao iznova biti domaćin bez ogromnih troškova.

'Malmö je kreativan grad s bogatim kulturnim životom koji može stvoriti glazbeni festival za cijelu Europu na održiv način', rekla je šefica SVT-a Hanna Stjärne.

  • +5
Loreen Izvor: EPA / Autor: Anders Wiklund

Obožavatelji Eurosonga u Danskoj će također biti zadovoljni zato što se do švedskog grada može doći vlakom iz obližnje danske prijestolnice Kopenhagena za otprilike 45 minuta. Skandinavska zemlja i članica Europske unije bit će domaćin natjecanja sedmi put.

Izvor: Društvene mreže

Iduće godine obilježava se 50. godišnjica otkako je švedski sastav ABBA pobijedio na Eurosongu sa svojom pjesmom 'Waterloo' u engleskom gradu Brightonu 1974., što je bio jedan od prvih koraka sastava prema svjetskoj slavi.

STIGLI NA ZLATNOM TRAKTORU

Pogledajte kako su Riječani dočekali Let 3: Čitav Korzo pjevao je 'Mamu ŠČ'

Pogledaj galeriju