kultni bend

Bjorn i Benny odbacili okupljanje ABBA-e na Eurosongu: 'Možemo proslaviti 50 godina bez nas na pozornici'

25.05.2023 u 14:00

Bionic
Reading

Benny Andersson i Bjorn Ulvaeus odbacili su mogućnost okupljanja članova ABBA-e na Eurosongu u njihovoj rodnoj Švedskoj iduće godine, kada će se proslaviti 50. obljetnica pobjede popularnog benda na tom natjecanju s pjesmom 'Waterloo'

U intervjuu za britanski BBC Newsnight u srijedu navečer, odbacili su mogućnost izlaska na pozornicu s kolegicama Agnethom Faltskog i Anni-Frid Lyngstad za tu priliku.

Šveđanka Loreen pobijedila je na ovogodišnjoj Euroviziji u Liverpoolu u sjevernoj Engleskoj, što znači da će nordijska zemlja biti domaćin natjecanja iduće godine.

'Ne želim i ako ja ne želim, oni neće ići. Isto je za sve nas četvero - netko kaže 'ne', to je ne', rekao je Andersson. 'Možemo proslaviti 50 godina ABBA-e bez nas na pozornici', dodao je Ulvaeus.

Osnovana 1972., ABBA je pridobila legije obožavatelja u svijetu nakon trijumfa na Eurosongu 1974. i sa svojim trajnim hitovima kao što su 'Dancing Queen' i 'Fernando'. Četvorka, koja se razišla početkom 1980-ih, prodala je oko 385 milijuna ploča. U Londonu je prošle godine održan koncert 'ABBAtara' - digitalnih avatara članova benda u njihovoj verziji iz 1970-ih.

  • +3
ABBA Izvor: EPA / Autor: Tolga Akmen
sve osim nogometa

Učitavanje...