posveta majci

Ornela Vištica sve je dirnula: 'Nikad umorna, nikad neraspoložena. Uvijek njezin zarazan osmijeh i vjera u dobro'

23.08.2021 u 17:34

Bionic
Reading

Glumica nikad nije skrivala da je jako vezana uz svoju majku, koja ju je sama odgojila. S vremena na vrijeme, na neke posebne datume posveti joj kakvu dirljivu objavu na društvenim mrežama koja dotakne mnoga srca

Rođena Mostarka živi i radi u Zagrebu, no glumica Ornela Vištica i dalje je vezana za svoj rodni grad (često prisjećajući se djetinjstva koje je ondje provela) pogotovo jer joj tamo i dalje živi majka.

'Majka. Žena. Na grudima me držala i hranila više od godine jedne, vrlo brzo naučila hodati, kasnije strpljivo bi sjedila za stolom satima kako bi me uporno naučila čitati i pisati. Za igračke nikad velikodušna, govoreći kako je to plastika i da mi ne trebaju tri lutke', stoji na početku objave glumice.

'Postoje djeca koja nemaju nijednu lutku, često bi govorila ako imas tri lutke a jednu baciš i ne pospremiš, nećeš cijeniti treću. Radije bi mi donijela slikovnicu, govoreći kako to moram sama čitati… Sve haljine i šeširiće koje bi izrađivala za mene kasnije bi poklonila, govoreći kako smo to uslikali i snimili i nema smisla da se vežem previše za stvari. Uvjerila me vrlo brzo kako je more super i da ne mogu potonuti ako pratim nju i kako na dnu mora ima super šarenih školjki. Obmanjivala me s ježićima na dnu zdjelice kako bi pojela povrće koje baš i nisam u početku voljela. Učila me kako biti samostalna, osim kad pada kiša, onda bi deset minuta prije stigla kako ne bih ja stajala na kiši. Na moje padove u djetinjstvu samo bi odmahnula rukom i rekla - idemo dalje, prošlo. Ne znam koliko bi kilometara prošla kako bi me odvela na sve moje aktivnosti. Nikad umorna, nikad neraspoložena. Uvijek njezin zarazan osmijeh i vjera u dobro', zaključila je Ornela Vištica uz više fotografije sebe kao male s majkom.

  • +3
Ornela Vištica Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Kopajući po starim albumima s fotografijama, među ostalim je simpatičnim prikazom pokazala i kako je nekad (kao djevojčica), baš kao i danas voljela nositi šeširić na glavi.