a za sve su krive jedne cipele

[FOTO] Ornelu Višticu muče egzistencijalna pitanja: Kakvo je to društvo danas? Koja su to mjerila vrijednosti?

21.03.2021 u 18:39

Bionic
Reading

Lijepa mostarska glumica Ornela Vištica inspirirana, kako sama kaže, 'jednim natpisom' odlučila je sa svojom sljedbom na Instagramu podijeliti neka od pitanja koja je muče

'Nakon dugog razmišljanja i razgovora shvatila sam kako se društvo može učiniti boljim i kvalitetnijim jedino uz obrazovanje. Odlučila sam se za još jedan studij', obznanila je prije koji tjedan Ornela Vištica. najavila je tako da će zasjesti u studentske klupe i to kao studentica Međunarodnih odnosa i diplomacije na zagrebačkom sveučilištu.

Sada, inspirirana, kako sama kaže, 'jednim natpisom' sa svojim pratiteljima na Instagramu glumica Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu odlučila je podijeliti neke nedoumice. 'Pročitala sam jedan natpis i razmišljam kako se ljudi mogu prodati za cipele? Za jedne cipele. To je neživa stvar. Zamislite, koža pričrvšćena koncem, ljepilom. Uz sve nijanse i dizajn to je komad kože s jednom metalnom kopčom', napisala je Vištica uz objavljenu fotografiju.

  • +7
Ornela Vištica Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

'A čovjek živo biće koje posjeduje kutiju pod nazivom Znanje i kutiju pod nazivom Duša. Zamislite koliko se treba žrtvovati, da biste sačuvali te svoje dvije najvrijednije kutije. Zamislite da netko poželi zamijeniti te dvije vaše kutije za jedne kožne cipele. Kako prodati dušu i znanje za jedne cipele? Kakvo je to društvo danas? Koja su to mjerila vrijednosti? Kakve su to ambicioznosti? Koliko moramo iznova čitati Gogoljevu kabanicu/ šinjel? Kako danas ostati svoj i vjerovati da samo vlastitim radom možemo ostvariti rezultat ne samo za sebe, nego za kvalitetnije društvo.?!?!', zaključila je Ornela Vištica na Instagramu.

Neki od njenih pratitelja na Instagramu podijelli su u komentarima svoja razmišljanja o smislu svega, no većina njih samo je ostavila komentar podrške.