SAMO RIJEČI HVALE

Ovako je Ornela Vištica čestitala rođendan Jeleni Veljači: 'Od mene je uvijek bila i ostat će poštovana'

23.04.2021 u 21:32

Bionic
Reading

Okrugli 40. rođendan proslavila je redateljica, aktivistica i glumica Jelena Veljača, a u brojnim čestitkama koje posljednjih sati prima na društvenim mrežama posebno se istaknula ona glumice Satiričkoga kazališta Kerempuh, Ornele Vištice

Poznata Mostarka u podužoj objavi na Instagramu prvenstveno se osvrnula na svoju poslovnu suradnju s Veljačom, točnije tri projekta prodana u 18 zemalja.

'Kad je minula veljača u kojoj se pisalo i piskaralo, vrijeme je napisati nešto s razlogom, jer je Veljači okrugli danas rođendan. Ništa mene posebno ne veže za Jelenu, osim tri velika projekta. To vam je kao tri godine života. Jedan projekt je prodan u 18 zemalja. Bila je to borba za život, trebalo je raditi. Vrijeme se znalo promijeniti, no za nas koji smo izlazili iz rudnika, (kojeg bi sami birali) prvo jutarnje sunce se pamtilo', započela je svoju Instagram objavu Ornela.

  • +4
Ornela Vištica Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Nakon odsnimljenih scena i nekoliko glumačkih stanja, (koje da se ne pogube mogu izdržati samo izuzetno jake osobe) trebalo je učiti scene za novi dan. Nakon jednog snimanja, pokucala sam u sobu u kojoj je sjedila Jelena i montažerka. Zamolila sam je da otvori jednu problematičnu scenu i odreže njeno trajanje, iako bi ostavljanje takve scene uveliko podiglo gledanost... 'Nema problema, maco. Dogovoreno' - presjekla je Jelena moje objašnjavanje', opisala je glumica nastavljajući:

'Nekoliko dana nakon toga sjedile smo na ručku u širem društvu. Djelovala je odsutno, jer je radila kao i obično tri stvari paralelno, dok je odgovarala na mailove, izgledalo je kao da uopće ne prati razgovor za stolom. U najboljem trenutku je odložila mobitel izgovorivši riječ koja mi se duboko urezala u pamćenje. 'Umjetnica'. Bio je to trenutak obostranog poštovanja i zaštite.

  • +6
Jelena Veljača Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

I ovakva i onakva, od mene je uvijek bila i ostat će poštovana, u mojim mislima, neumorno osjećajna, ponekad bi je ta osjećajnost odvela u ples na marginu, tamo gdje samo najjači mogu ostati lagani, ponekad u smijeh radosti, a ponekad u suze zbog drugih, potpuno nepoznatih ljudi. Unatoč velikom broju ljudi koji su radili s Jelenom i utjecali na mnoge situacije, pomogla je mnogima, pružila ruku... Draga Jelena, ostani lijepa u duši, zauvijek. Sretan ti 40. rođendan', zaključila je Mostarka.

Uz pisanu čestitku upućenu Jeleni Veljači, Ornela je podijelila i par zajedničkih fotografija snimljenih tijekom godina, a na njezinu objavu nije ostala imuna slavljenica, kratko napisavši 'vt' uz emotikon srca.