lily collins

Očev razvod doveo ju je do ruba anoreksije, a sada opet šokira mršavošću

15.07.2017 u 21:56

Bionic
Reading

Još kao djevojčica pogodila ju je rastava njezinih roditelja, a kada se njezin otac, pjevač Phil Collins, rastao i od treće supruge, to je bio okidač da danas 28-godišnja glumica Lily Collins upadne u vrtlog anoreksije i bulimije. Iako se iz toga svega uspješno izvukla, zbog uloge u novom filmu izgubila je ponovno kilograme i zabrinula posebno svoju majku, koja je strahovala da će se problemi s prehranom ponovno vratiti

Kosti joj ponovno strše, obrazi su joj upali, a oči joj nemaju sjaja i do tog se stadija 28-godišnja glumica, i kći pjevača Phila Collinsa, Lily Collins dovela zbog uloge u filmu gdje glumi dvadesetogodišnjakinju s problemima u prehrani. Za razliku od svojih kolegica, koje kada glume anoreksične uloge, umjesto drastičnog mršavljenja biraju dobru šminku i masku te preveliku odjeću, Lily je odlučila u potpunosti se uživjeti u tu ulogu. No, to ne bi bilo ništa neobično, da se ona sama već nije borila u djetinjstvu s anoreksijom.

  • +4
Lily Collins Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za potrebe filma 'To The Bone', Lily je ogolila dušu. U intervjuima, povodom izlaska filma, nije krila kako joj je želja bila čim više se približiti tinejdžerima, osobito onima koji imaju problema s prehranom.

Ona sama vjeruje kako je njezina borba s anoreksijom počela zbog stresa u školi, a kap koja je prelila čašu bila je rastava njezina oca, pjevača Phila Collinsa i njegove treće supruge Orianne 2008. godine.

'Moje najveće nesigurnosti potekle su zbog nesuglasica s ocem', priznala je Lily Collins te dodala kako je njegov treći razvod podsjetio ju na situaciju kada je njezin otac ostavio njezinu majku Jill Tavelman 1996. godine, kada je glumica imala tek sedam godina. Naime, pjevač je suprugu, nakon 12 godina braka ostavio doslovce porukom koju joj je faksirao, a tri godine kasnije isplatio joj je 17 milijuna funti.

Nakon razvoda, Lily Collins ostala je živjeti s majkom u Los Angelesu, a odnos s ocem je poprilično zahladila. Kada je doznala kako je njegov treći brak u krizi, postala je i anoreksičarka i bulimičarka. Kako je svojedobno priznala, natrpavala bi se junk foodom, potom bi se prisilila sve izbaciti iz sebe, a sve to rezultiralo je ispadanjem kose i lomljenjem noktiju.

Spotting this driving last night was such a crazy special moment. Out tomorrow! Ahh!!...

Objavu dijeli Lily Collins (@lilyjcollins)

'Grlo mi je gorilo, želudac me bolio. Ostala sam bez menstruacije pune dvije godine. Moj život je bio izvan kontrole. Bila sam prestrašena da sam izgubila svaku šansu da jednog dana imam djecu.'

Danas s ocem ima poprilično dobar odnos, a problemi s prehranom su daleko iza nje. Ipak, kada je dobila ponudu za ulogu anoreksičarke, osjetila se dovoljno sigurno i samouvjereno da pristane doslovce ekranizirati osobne noćne more, bez da ponovno zaglibi u taj mračni svijet. S tom njezinom odlukom, da prihvati ulogu, nije se slagala i njezina majka, strahujući da bi film mogao biti okidač da se vrate njezini problemi.

Za potrebe filma i njezino mršavljenje, Lily je cijelo vrijeme bila pod nadzorom liječnika i nutricionista, ali i majke i producenta. 'Nekada davno mislila sam kako je savršenstvo u onome kako izgledam, no sada vidim da je kako se osjećam. Kada si sretan, kada se smiješ i pozitivan si, tada zračiš nevjerojatnom energijom i ljepotom. A to sve dolazi iznutra.'