LILY COLLINS

Tajne modnog stila kćeri slavnog pjevača

05.04.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Lily Collins, 26-godišnja glumica koju smo vidjeli u filmovima 'Ogledalce, ogledalce' i 'Instrumentarij smrtnika: Grad kostiju', već je neko vrijeme u fokosu zanimanja modnog svijeta zbog svog prepoznatljivog stila odijevanja

Slatka brineta koja se nedavno ošišala na modernu dječačku frizuru pixie, svojim nepogrešivim modnim stilom inspiracija je mnogim mladim djevojkama.

Tajna je njezina stila u hrabrim stylinzima, kombinacijama spojivog s nespojivim te odličnim modnim detaljima. Lily se ne boji eksperimentirati, a po pitanju mode ima ležeran pristup.

Zgodna brineta, inače kći britanskog pjevača Phila Collinsa kaže da nije opsjednuta dizajnerskom odjećom.

'U svojoj garderobi imam tek nekoliko stvari poznatih kreatora. Kupim nešto samo ako sam sigurna da ću to nositi i za nekoliko sezona, odnosno nešto što ima bezvremensku vrijednost. Dosta moje odjeće je i iz vintage dućana ili lanaca ulične mode poput Topshopa ili Zare. Volim se igrati odjećom i modnim detaljima', rekla je Lily u jednom ranijem intervjuu.

Dodaje da joj je s vremenom stil evoluirao.

'Jako mi se sviđa kombinirati različite stilove. Cvjetni uzorak možete nositi npr. s bajkerskom jaknom i takav miks odlično funkcionira. Oduševljava me spoj ženstvenog s rokerskim stilom koji nosi edgy vibru. Nakon snimanja 'Instrumentarija' zavoljela sam mračniji stil odijevanja nadahnut gothic modom. Dakle, više kože, tamnih boja, mrežastih tkanina… Iako volim intenzivne boje jer sam jako blijede puti. U svakom slučaju, najvažnije je da vi nosite odjeću, a ne ona vas', zaključuje Lily koju mediji povezuju s američkim glumcem Chrisom Evansom

Od slavnih čiji stil cijeni Lily je izdvojila Sarah Jessicu Parker, Cameron Diaz i Rachel Bilson te glumačke ikone Audrey Hepburn i Elizabeth Taylor, a sviđaju joj se kreacije dizajnere Stelle McCartney, Matthewa Williamsona, Vivienne Westwood, Alexandera McQueena i naravno kuće Chanel

Po pitanju make-upa Lily nikad ne pretjeruje, a za večernje prilike voli smokey eyes koji se odlično slaže s njezinim gustim obrvama. Nije podlegla ni trendu posvjetljivanja kose koji vlada Hollywoodom i godinama je vjerna svojoj prirodnoj smeđoj boji kose.

'Prije su mi strašno smetale moje guste obrve pa sam ih stalno čupkala. No nisam bila zadovoljna kako su nakon toga izgledale. Sad sam ih nekako zavoljela i prihvatila. Mislim da nas naše male nesavršenosti upravo i čine posebnima', kaže ona dodajući da zbog slavnog prezimena nije imala protekciju u Hollywoodu.

Glumica kaže da je baš poput svih išla na mnoge audicije, između ostalih i za seriju 'Tračerica' i film 'Juno', no nije prošla.

'Mnogi misle da mi je bilo lako jer mi je tata Phil Collins. Puno puta sam išla na audicije i bila razočarana jer nisam prošla. No nisam klonula duhom. Iz svega toga sam nešto naučila. Ja nikad ne odustajem. Kad nešto želite svim srcem i dajete se sto posto, sigurno ćete na kraju uspjeti', kaže.

Inače, svestrana Lily koja je oduvijek bila zaljubljena u modu, u teen danima bavila se novinarstvom pa je upoznala i slavnog fotografa Marija Testina, a jednom je zbog školskog zadatka o modi ručala i s Christianom Louboutinom.