bili smo tamo

Nova energija i večer puna emocija: Parni Valjak u Ljubljani priredili nastup za pamćenje

27.05.2023 u 13:10

Bionic
Reading

Ljubav između jednog od naših najdugovječnijih bendova i slovenske publike počela je odavno. Koncertom održanim u petak navečer u Ljubljani, postala je još jača. Nakon Zadra i Rijeke, u sastavu s novo pridruženim članom, pjevačem Igorom Drvenkarom, Parni valjak je održao nezaboravni nastup u ozračju u novih početaka i vječne ljubavi

Koncertnu večer Parni valjak su otvorili pjesmama 'Ljubav' i 'Suzama se vatre ne gase' i time započeli još jednu sviračku i pjevačku poslasticu. Na početku su se prisjetili svog pokojnog pjevača Akija Rahimovskog, jednog od najkarizmatičnijih vokala naših prostora: 'Aki je uvijek tu s nama. Nastavljamo dalje, imamo vas i vi ste uz nas', poručio je Husein Hasanefendić Hus.

S poduljim repertoarom, uz uvijek vrsno muziciranje i dobru međusobnu energiju, dupkom punu Cvetličarnu su proveli kroz najblistavije trenutke dugovječne karijere benda. Čini se da su se 'vratili' jači no ikada, sa svojom međugeneracijskom publikom podijelivši brojne svevremenske klasike, poput 'Stranica dnevnika', 'Dođi', 'Ugasi me', 'Vrijeme ljubavi', 'Lutka za bal', 'Nakon svih ovih godina'...

Treći je to koncert benda s novom, 'svježom krvi', mladim pjevačem Igorom Drvenkarom koji je vrlo uvjerljivo, bez imalo treme pokazao svoj snažni vokalni potencijal, ali i multiinstrumentalistički talent. Hrabro je i suvereno pronašao svoje mjesto u bendu uklopivši se u emociju koju Parni valjak njeguje desetljećima.

'Bez svirke gubimo svoj smisao', naglašavali su kroz proteklo razdoblje, a kroz svoju energiju još jednom su dali sve od sebe da podijele jedinstvenu emociju svirke uživo. Uz glasne povike publike koncert su s bisom priveli kraju odsviravši 'U prolazu' i 'Sve još miriše na nju'.

Ispričali su još jednu sentimentalnu priču, o ljubavi koja vječno traje, a čijem epilogu se, na radost fanova u cijeloj regiji, ne nazire kraj. Fokus im je trenutačno na klupskim koncertima, a večeras nastupaju u Mariboru. To nisu jedini koncerti Parnog valjka s novim pjevačem u nadolazećem periodu, 24. lipnja očekuje ih i koncert u Puli. Bit će ih još, ali glazbenici još uvijek ne otkrivaju sve detalje.

  • +32
Prni valjak u Ljubljani Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jaka Rogelj