IGOR DRVENKAR

Parni valjak i službeno potvrdio dolazak novog pjevača, već imaju i pjesmu

22.03.2023 u 20:16

Bionic
Reading

Nakon višemjesečnih nagađanja i spekulacija, napokon znamo i tko će se pridružiti kultnom zagrebačkom bendu na mjestu vokalista

Riječ je o Igoru Drvenkaru, mladom pjevaču koji je znanje brusio u mjuziklima, ali i u popularnoj emisiji A strana.

Bend je sad i službeno najavio novi spot u kojem će im se po prvi put pridružiti 'nasljednik' neponovljivog Akija Rahimovskog koji je preminuo u siječnju 2022. godine.

'Moja glava, moja pravila feat. Igor Drvenkar četvrtak, 23.03. u 12:00. Premijera naše nove pjesme na radijskim postajama diljem regije i videospota na našem YouTube kanalu', najavio je Parni valjak na svom Instagram profilu.

  • +20
Parni valjak u Areni Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Riječ je o talentiranom 31-godišnjem glazbeniku, prepoznatljivom po 'rašpi' u glasu koji dolazi iz Podravskih Sesveta. Igore je u srednjoj školi imao svoj prvi bend koji se zvao Otkazani let, no službenim početkom karijere smatra osvajanje Prve nagrade publike i Druge nagrade žirija na Festivalu pjevača u Miholjancu 2008. godine.

Nakon što je na zagrebačkoj Rock akademiji završio tečaj tonskog snimanja i produkcije, Drvenkar je započeo uspješnu suradnju sa Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija, koja traje i danas.

Njegov prvi angažman za Komediju bila je uloga Poncija Pilata u mjuziklu 'Uskrsli', a godinu dana kasnije zapjevao je i u hit mjuziklu 'Legenda Ružice grada'. Lik kontroverznog Poncija Pilata ponovo je igrao u poznatom mjuziklu 'Isus Krist Superstar' 2019. godine, a publika ga trenutačno može vidjeti i u mjuziklu 'Ljepotica i zvijer'.

Inače je u vrijeme pandemije, 2020., otvorio glazbeni studio s virtualnom stvarnošću. Pomoću 360° kamere, koja snima cijeli prostor, i 8-dimenzionalnog zvuka prenio je nastupe glazbenika u virtualni svijet. Osim glazbe, voli fitnes i poduzetništvo te, kako je ranije izjavio, puno vremena ulaže u zdravlje i znanje, a kada ne radi u studiju i kad nije na nekom nastupu, onda 'uči, svaki prazan hod trudi se ispuniti nekom knjigom/edukacijom/podcastom/audioknjigom o nečemu što mu može biti korisno u životu'. Želja mu je utjeloviti Fantoma u 'Fantomu u operi'.