nova emisija

Na Staru godinu kreće HRT-ov zabavni kviz 'Godina za pamćenje'

20.12.2023 u 10:07

Bionic
Reading

Godinu na izmaku, točnije zadnjeg dana u godini ispratit će početak emitiranja novog zabavno-nostalgičnog formata HTV-a, kojeg vode dva kapetana Robert Ferlin i Mario Battifiaca, a koji odgovaraju na pitanja voditeljice Daniele Trbović

'Godina za pamćenje' je koncipiran tako da vraća gledatelje u određenu godinu iz prošlosti, uz pomoć voditeljice i dva kapetana koji će sa svojim timom odgovarati na pitanja koja se odnose na najveće glazbene hitove, legendarne televizijske trenutke, neobične izume, filmske scene, svjetske vijesti i ostale kategorije koje su obilježile godinu u kojoj je smještena epizoda.

Zanimljivo je da će voditelji, kapetani i gosti bii odjeveni po modi koja je vladala te godine, a i studio je uređen sa motivima, rekvizitima i u duhu vladajuće godine.

Dva tima koja svaku emisiju čine različiti gosti koji su u to vrijeme stvarali, vode dva kapetana Robert Ferlin i Mario Battifiaca, koji odgovaraju na pitanja voditeljice Daniele Trbović. Uz sve to emisiju upotpunjuju stare snimke iz arhive tih godina. Emisija je hrvatska inačica nizozemske emisije 'Oh, wat een jaar!' koja se prikazuje od 2017. godine.

Prva emisija 'Godina za pamćenje' vratit će gledatelje u milenijsku 2000. Kroz zabavni kviz prisjetit će se najvažnijih događaja te godine u kojoj se strahovalo i od milenijskog buga. Uz Danielu Trbović, Roberta Ferlina i Maria Lipovšeka-Battifiacu te njihove natjecatelje Dražena Turinu-Šajetu i Ivana Dečaka igrama i pjesmama podsjetit će se kako se slavilo i čekalo godinu za pamćenje koja je obilježila početak novog tisućljeća.

'Nadam se da će i gledateljima biti zabavno i zanimljivo kao i Mariu, Ferlinu i meni. Prisjetit ćemo se što se gledalo, slušalo, kako se živjelo pojedinih godina, što se odijevalo. Kostimiranje za svaku godinu posebno nas raduje, a arhivske snimke koje ilustriraju pitanja ovog zabavnog kviza su neprocjenjive. Gledatelji u najboljim godinama sigurno će često komentirati – 'Ovog se sjećam', 'Da, da tako je bilo', a mlađi će se možda čuditi i ponekad nam se podsmjehnuti. Vjerujem da će sad lakše shvatiti zašto smo takvi kakvi jesmo', rekla je Daniela Trbović.

'Pokušali smo naći godine za koje možemo pretpostaviti da su za stariju generaciju godine koje ih vraćaju u njihovu mladost. Dotičemo se glazbe, filmova i lijepih stvari koje su nas okruživale u godinama koje pamtimo', objasnila je urednica emisije Gordana Škaljac Narančić.

  • +44
Show 'Godina za pamćenje' Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica / HRT