progovorio Princ Joachim

Malenu Athenu maltretiraju u školi nakon što joj je dramatično oduzeta titula: Jesi li ti ta koja više nije princeza?

01.10.2022 u 23:25

Bionic
Reading

Princ Joachim od Danske i princeza Marie progovorili su o nedavnoj odluci kraljice Margrethe da oduzme svojoj četvero unučadi kraljevske titule, a tom je prilikom otkriveno i da je njihova kćer zbog toga bila maltretirana u školi

Drugi učenici dođu i kažu Atheni: Jesi li ti ta koja više nije princeza?, rekla je princeza Marie za dansku novinsku kuću BT.

Dodala je i da su njezina djeca stavljena u središte pozornosti javnosti i da osjeća potrebu da ih brani, pogotovo sada nakon što se napada na njezino najmlađe djete.

Podsjetimo, kraljica Margrethe donijela je odluku da unucima od 1. siječnja 2023. oduzme titule prinčeva i princeze.

Od početka 2023. godine oni više neće moći koristiti titulu Njegovo Kraljevsko Visočanstvo, jer tada stupa na snagu odluka kraljice Margrethe koja je, po njezinom mišljenju, 'najbolja za njihovu budućnost'.

  • +4
Princ Joachim i princeza Marie Izvor: Profimedia / Autor: Pecquenard+Ferey / KCS Presse / Profimedia

Princ Joachim je rekao da su odnosi unutar obitelji trenutno 'komplicirani' zbog cijele situacije, a princeza Marie opisala je da njezinu kćer Athenu zafrkavaju u školi nakon što je kraljičina odluka bila javno objavljena ranije ovog tjedna.

  • +7
Danska kraljica Margareta II. Izvor: Profimedia / Autor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Djeca su bila javno izložena. U vrlo kratkom roku. To znači da mi kao roditelji nismo imali vremena pripremiti ih na promjenu i reakcije ljudi', dodala je.

Joachim je oštro osudio ovaj potez, rekavši da su njime 'kažnjena' njegova djeca, kao i činjenicu da mu je vijest o svemu priopćena tek pet dana prije nego što je bila objavljena.

Podsjetimo, ranije se o situaciji oglasio i Nikolai (23), najstariji od četvero djece princa Joachima (53) koji su ostali bez svojih titula.

'Cijela moja obitelj i ja smo, naravno, jako tužni. Mi smo, kako su rekli i moji roditelji, u šoku zbog ove odluke i koliko je brzo prošla', ispričao je Nikolai, kojeg mnogi prozivaju najzgodnijim princem na svijetu, za danske novine Ekstra Bladet.

  • +6
Danski princ Nikolai Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia