PRINC JOACHIM

Kraljevska obitelj zbog napetih je odnosa poslala princa u Pariz, a on od tamo poručuje: 'Odnos mene i brata itekako je kompliciran'

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 05.01.2022 14:59
  • Objavljeno 05.01.2022 u 14:59
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Mlađi sin danske kraljice Margrethe otkrio je koliko mu se život promijenio otkako je sa svojom obitelji, a zbog obiteljskih nesuglasica, preselio u Pariz

Princ Joachim se raspričao za danske novine 'Berlingske', gdje je objavljen ekskluzivni intervju u kojem je otkrio sve o svom novom životu u Francuskoj.

Kako je rekao, sada je napokon uspio sagledati svoju ulogu koju ima u danskoj kraljevskoj obitelji te da je ista ta uloga sada dobila sasvim novu dimenziju, posebice u poslu kojeg obavlja kao ataše za obranu u danskoj ambasadi u Francuskoj.

Mlađi brat budućeg kralja, princa Frederika, zadovoljan je svojim stautsom atašea, kao i time što ima slobodu sam birati svoj put.

'Odnos mene i brata itekako je kompliciran. Za budućeg kralja postoje pravila koja mora pratiti i stvari koje mora obavljati, no nitko ne spominje što se očekuje od brata i njegove žene. Ne postoje ni pismene ni usmene odluke o tome. Ono što imam je puno veća sloboda da radim što želim, što on nema', rekao je princ Joachim i potom dodao:

  • +4
  • +1

Princ Joachim i princeza Marie

Izvor: Profimedia / Autor: Pecquenard+Ferey / KCS Presse / Profimedia

'Većina nas, bez obzira kakva nam je sudbina može raditi više-manje što želi. Ne moramo raditi ono što su naši roditelji radili. Sve to stvara i slobodu kretanja u našim životima. Ipak, ako ste iz kraljevske obitelji, vaš je život malo kompliciraniji. Sada imam novu dimenziju u svom radu i poslan sam u misiju, ovdje u Francusku. Moja se misija u Parizu proteže na tri godine, a što me čeka nakon toga, još uvijek ne znam.'

U intervjuu je isto tako spomenuo kako je svojoj djeci rekao da mogu slobodno raditi što god žele, sve dok se pristojno ponašaju. Sam princ Joachim takvu slobodu nema budući da od danske vlade dobiva apanažu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!