NOVA BIOGRAFIJA OTKRILA

Ljubomorni princ: Charles se osjećao ugrožen zbog popularnosti vlastitog sina

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 19.03.2018 10:58
  • Objavljeno 19.03.2018 u 10:17
Camilla i princ Charles s princem Williamom

Camilla i princ Charles s princem Williamom

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Komplicirani odnos princa Charlesa sa sinovima Williamom i Harryjem svoje korijene vuče još iz doba kada se razvodio od njihove majke, princeze Diane. Da izgrade ponovno svoj odnos, trebale su proći godine, no nije sve bilo tako lako. O svemu tome progovorio je britanski istraživački novinar Tom Bower, koji je objavio neautoriziranu biografiju princa Charlesa

Svjetlo dana ugledala je nova, neautorizirana biografija princa Charlesa, pod nazivom 'Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles', a njezin autor, britanski istraživački novinar Tom Bower tvrdi kako je velški princ bio u napetim odnosima s roditeljima svoje snahe Kate Middleton, Michaelom i Carole Middleton.

Sve se, navodno, zakompliciralo do te mjere da je princ William nazvao svoju baku, kraljicu Elizabetu II i zamolio je da izgladi odnose. A razlog svega bili su njegovi unuci - četverogodišnji princ George i dvogodišnja princeza Charlotte.

  • +8
  • +5

Princ Charles i vojvotkinja Camilla

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, nakon što su njegov sin, princ William i snaha Kate odlučili s djecom radije provesti Božić kod njezinih roditelja negoli u društvu kraljevske obitelji, ali i useliti u kuću koja je miljama daleko od Charlesove rezidencije, a sve kako bi imali prijeko potreban mir i privatnost, princ Charles osjetio se napušten i izoliran.

No on to nije zadržao za sebe, pa su čak i kraljičini dvorjani odlučili ignorirati Carole Middleton na društvenim događanjima kako Charles ne bi pao u drugi plan.

Situacija je itekako razljutila princa Williama te se odmah konzultirao s bakom, a ona je osudila ignoriranja te je pozvala Carole Middleton na druženje i da ju provoza oko posjeda u Balmoralu. Cijeli izlet snimile su i kamere.

  • +45
  • +42

Kate Middleton i princ William sletjeli su u Oslo

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U međuvremenu, Charles se svim silama trudio zbližiti i povezati sa svojom snahom, pa ju je, između ostalog, pozvao da s njim pogleda prvu operu u kraljevskoj loži u Covent Gardenu. No niti to mu nije uspjelo.

Princ Charles bio je u sve većem strahu kako će mediji u potpunosti maknuti fokus s njega i prebaciti se na Kate i Williama. 'Charles se osjećao ugroženo, smatrajući kako će Kate i William postati nove medijske zvijezde', rekao je izvršni direktor dobrotvorne fondacije u Americi, Robert Higdon.

  • +42
  • +39

Kate Middleton i princ William

Cijelu stvar dodatno je pogoršala kanadska vlada koja je u rujnu 2016. godine pozvala princa Williama i Kate Middleton u posjet njihovoj zemlji, dok su isti poziv Charlesu uputili tek kasnije.

Narušeni odnos sa sinovima stvorio se još tijekom razvoda Charlesa od princeze Diane. U to vrijeme tvrdio je kako ih je ona okrenula svojim izjavama protiv njega, a ništa bolje nije postalo ni nakon njezine smrti 1997. godine, osobito jer je njegova veza s ljubavnicom Camillom postala javna. Trebalo je proći dosta vremena da William i Harry prijeđu preko svega i ponovno počnu graditi odnos sa svojim ocem.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!