KRALJEVSKA ČETVORKA

Meghan Markle i Kate Middleton u društvu svojih prinčeva: 'Zaglibili smo zajedno do kraja života'

28.02.2018 u 15:35

Bionic
Reading

Mlađi predstavnici britanske krune, princ William i njegova supruga Kate Middleton te princ Harry sa zaručnicom Meghan Markle otvorili su u srijedu i službeno ovogodišnji Forum kraljevske zaklade u Londonu. Bio je ovo ujedno prvi put da su se zajedno pojavili u javnosti

U Londonu je održan Forum kraljevske obitelji koji je ove godine bio poseban jer su na njega prvi put stigli prinčevi William i Harry sa svojim boljim polovicama. Tako smo nakon božićnog slavlja u Sandringhamu kraljevske parove mogli vidjeti prvi put na okupu te je ovaj dan i službeno ušao u povijest kao njihov prvi zajednički angažman.

Svi četvero djelovali su vrlo opušteno, a trudna vojvotkinja od Cambridgea i njezina buduća šogorica Meghan pokazale su da se dobro slažu. 

Svoju zabavnu stranu pokazao je i William otkrivši kako ponekad postoje razmirice i neslaganja u odnosima, na što je mlađi brat Harry brzo uzvratio da su to zdrave svađe te kako brzo dođu, tako još brže odu.

'Smatram da je odlično to što imamo na okupu četiri različita karaktera i osobnosti dok nas sve veže ista strast za promjenama. Naravno da ponekad imamo različita mišljenja. Raditi zajedno kao obitelj ima svoje izazove i svi koji isto prolaze znaju kako je to, no sada smo zaglibili do kraja života zajedno', rekao je 33-godišnji Harry, na što je Meghan dodala: 'To je najbolji oblik zajedništva.'

  • +21
Kraljevići Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Tema ovogodišnjeg foruma bila je 'Napravimo zajedno razliku', a riječ je u jednom trenu, puna samopouzdanja, preuzela i 36-godišnja Amerikanka.

'Ovih dana mnogo ljudi govori o osnaživanju žena i o tome kako im treba pomoći da pronađu pravo glasa. U osnovi se ne slažem s time jer mislim da iste te žene ne trebaju pronaći glas, već se trebaju osvijestiti da ga koriste i kako to raditi, a ostali trebaju pažljivo slušati', kazala je Meghan te dodala: 'Trenutačno smo okruženi mnogim pokretima kao što su #MeToo i #TimesUp, stoga smatram da je pravi trenutak da nastavimo podržavati žene u ovakvim hrabrim odlukama.'

Budućoj vojvotkinji, koja će u svibnju stati pred oltar s princem Harryjem, ovo nije prvi put da sudjeluje u humanitarnim organizacijama. Tijekom mladosti često je naglašavala koliko se zalaže za ravnopravnost spolova i ženska prava. Zato je objasnila i kako gleda na svoje buduće angažmane koji je čekaju dobivanjem kraljevske titule.

'Jako sam uzbuđena što ću imati prilike raditi na ovakvim inicijativama koji imaju globalni utjecaj. Iako sam ovdje tek tri mjeseca, dobro je što želim pozitivne promjene. Čak i da se radi sve iza kulisa i u tišini, kako sam ja navikla do sada… kao što je upoznavanje bitnih i pravih ljudi, organizacija s istim ciljevima. Učim što je više moguće kako bih postigla uspjeh i zaista napravila neku promjenu u svijetu', govorila je lijepa brineta, a onda se u razgovor uključio njezin budući šogor, princ William te joj je pružio toplu dobrodošlicu pred cijelom dvoranom.

William je naglasio kako će zajedno pokušati što više učiniti za zajednicu i čovječanstvo, ali i objasnio kako je svjestan da su se dobrotvorne organizacije itekako promijenile u odnosu na ranije generacije i nekadašnje probleme u svijetu.

'Naš posao je slijediti primjer onih koje ćemo naslijediti i onih koji su prije nas obavljali ovaj posao. Vodimo se vrijednostima kojima nas je učila naša obitelj, ali isto tako nastojimo modernizirati naš angažman te biti u skladu s novim generacijama koji se susreću s nekim drugačijim problemima. Velikodušnost britanskog naroda je vidljiva', rekao je princ te dodao kako je humanitarnih zaklada i organizacija 1950-ih bilo oko tisuću, dok ih danas broje oko 180 tisuća.

Svoju podršku u prvom ovakvom javnom istupu Meghan je potom pružila i Kate Middleton, koja je pak ispričala svoje iskustvo u dobrotvornom radu.

'Mislim da je to što sam postala majka imalo mnogo utjecaja na moja gledišta. Moj angažman u humanitarnim akcijama, kao što je ona o mentalnom zdravlju, definitivno me oblikovao i kao roditelja te pokazao kako da odgajam i podižem svoju djecu', kazala je vojvotkinja koja će u proljeće roditi trećeg nasljednika princu Williamu.