Njezino Visočanstvo

Kraljica Rania proslavila 52. rođendan i ponosno pozirala s obitelji, ali i njezinim budućim članovima: 'Srce mi je puno'

01.09.2022 u 14:56

Bionic
Reading

Kraljica Rania Al-Abdullah imala je svega 28 godina kada je zasjela na prijestolje Jordana. Posljednjeg dana kolovoza skromna supruga kralja Abdulaha II obilježila je svoj veliki dan, a s cijelim svijetom je podijelila slavljeničke trenutke

Najljepša kraljica na svijetu ima sve razloge da bude sretna, prije svega veliku i zdravu obitelj. Karizmatična dama, koja se snažno bori za žene u svom društvu, ruši predrasude o islamu i Bliski istok približava ostalim stranama svijeta, rođendan je obilježila u krugu najbližih.

'Srce mi je puno! Nisam mogla poželjeti bolji način za slavlje nego sa svim svojim voljenima oko sebe', napisala je Rania na fotografiji na kojoj se smiješila. Na njoj jednom rukom grli svog budućeg zeta, a drugom buduću snahu.

U nastavku rođendanskog slavlja, kraljica je na svom Instagram storyju otkrila da joj je njezin tim priredio 'ljupko iznenađenje' od dvije rođendanske torte.

Bilo je ovo uzbudljivo ljeto za jordansku kraljevsku obitelj, budući da Rania i njezin suprug, kralj Abdullah II, planiraju vjenčanje svoje najstarije kćeri.

Početkom srpnja se princeza Iman zaručila za Jameela Alexandera Thermiotisa, koji radi kao partner u New Yorku u fondu Venture Capital. Slaveći sretnu vijest, kraljica je podijelila službeni portret para sa svojim pratiteljima uz slatku poruku. 'Čestitam najdražoj Iman: tvoj osmijeh je uvijek bio dar ljubavi koji si njegovala od dana kada si se rodila. Želim tebi i Jameelu život ispunjen ljubavlju i smijehom!', poručila je.

Princeza je drugo dijete od četvero djece jordanskog kralja Abdulaha II. bin al Huseina, ali prva koja će napustiti dvor u Ammanu i s odabranikom rođenim u Venezueli.

Podsjetimo, Rania je odrasla u Kuvajtu, a svojeg supruga upoznala je slučajno na jednoj svečanoj večeri 1993. godine. Za jordanskog princa vjenčala se 1993., a kada je Abdullah 1999. godine preuzeo ulogu kralja, nju je proglasio kraljicom. Osim princeze Iman, imaju i prijestolonasljednika 28-godišnjeg Husseina, 21-godišnju princezu Salmu te 17-godišnjeg princa Hashema.

Jordanska kraljica Rania Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia