TOP 5 NAJLJEPŠIH

Službeno je: Najsavršeniji oblik lica među članicama kraljevskih obitelji svih vremena imala je princeza Diana

15.07.2020 u 14:57

Bionic
Reading

Ako je vjerovati 'golden ratiu', odnosno 'zlatnom rezu', formuli po kojoj su stari Grci računali savršenosti i nesavršenosti na licu čovjeka, princeza Diana bila je najatraktivnija članica neke kraljevske obitelji, a odmah iza nje našle su se i jordanska kraljica Rania te monegaška princeza Grace Kelly, dok najmlađe članice Meghan Markle i Kate Middleton dolaze na kraju

Vjerujemo da bi stari Grci bili zadovoljni odabirom pokojne princeze Diane koja je, po formuli čuvenog 'zlatnog reza', proglašena najljepšom članicom kraljevskih obitelji svih vremena. Na istraživanje su upustio dobro znani estetski kirurg, dr. Julian De Silva, koji je dobro znanu formulu isprobao na pripadnicama svih kraljevskih obitelj i došao do zaključka da je lice princeze Diane najbliže savršenstvu, mjereći simetriju očiju, usta, nosa i svega ostalog na licu i glavi.

A njegova lista kraljica, vojvotkinja i princezi u konačnici izgleda ovako:

1. princeza Diana - 89,05%

2. jordanska kraljica Rania - 88,9%

3. Grace Kelly, princeza od Monaka - 88,8%

4. vojvotkinja od Sussexa - Meghan Markle - 87,4%

5. vojvotkinja od Cambridgea - Kate Middleton - 86,8%

Kako je otkrio dr Julian De Silva, princeza Diana pobjedila je za samo 1 posto razlike od jordanske kraljice Ranije, a odmah 'za petama' bila im je i princeza Grace, koja je na trećem mjestu.

'Diana je dobila najviše ocjene zbog svog oblika lica, širine nosa, površine obrva, ali i čela i obrva. Najmanje ocjene dobila je za bradu i usne koje su pretanke i slabije definirane, dok brada nije klasična kao kod mnogih žena.'

Jordanska kraljica Rania, koju mnogi smatraju, i to s opravdanim razlogom, najljepšom pripadnicom neke kraljevske obitelji, dobila je najviše ocjene za klasični oblik brade, kao i za usne, dok je slabije prošla zbog širine nosa i područja obrva.

Samo 0,1 posto manje bodova od jordanske kraljice Ranije dobila je Grace Kelly, poznata kao i princeza od Monaca, koja je završila na trećem mjestu. Njezina bezvremenska ljepota očarala je mnoge, a najviše je ocjene dobila za razmak između očiju i sam položaj očiju, za što je, u zbroju, dobila nevjerojatni 99,8 posto. Najviše ocjene dobile su i njezine usne.

Zahvaljujući svojoj savršenoj simetriji, na listi se našla i Meghan Markle, koja, prema mišljenju dr De Silve, više od bilo koje druge princeze ima ono što su Grci smatrali savršenim licem. Njezin nos je gotovo savršen, baš kao i pozicija očiju, a uz sve to ima i srcoliki oblik brade, koji se mnogima sviđa.

Na posljednjem mjestu našla se vojvotkinja od Cambridgea, supruga buduće britanskog kralja, Kate Middleton. Kada je riječ o njezinim ocjenama, skupila je 86,8 posto zahvaljujući savršenoj udubini između nosa i usana, kao i vrlo jakim i izraženim razmakom između očiju. Manje ocjene dobila je zbog oblika brade i vilice, no to i dalje, u konačnici, niti najmanje ne utječe na njezin izgled.