ostavio neizbrisiv trag na novinarstvo

Kolege, prijatelji i političari se oproštaju od Mislava Bage: 'Falit ćeš...'

18.08.2022 u 11:11

Bionic
Reading

Urednik, reporter, politički komentator, višestruko nagrađivani novinar Nove TV pronađen je mrtav u četvrtak. Vijest o njegovom odlasku sve je šokirala, a kolege iz svih medija, prijatelji i akteri iz političkog svijeta se opraštaju od njega na društvenim mrežama

'Bago je moje četvrto dijete! Moj najbolji prijatelj i brat! Sve je bilo normalno. Ne znam što mu se dogodilo. Cijelo smo vrijeme bili u kontaktu. Jučer smo se čuli. Ništa nije ukazivalo na ovo. Oprostite, ne mogu…', kazala je Maja Sever za Slobodnu Dalmaciju. Tužnu vijest u četvrtak prijepodne objavila je Nova TV na kojoj je čuveni novinar radio od 2009. godine.

'Zvala sam ga jutros da mi kaže da je to grozna izmišljotina. Zvala i zvala... Pisala poruke... I onda sam dobila potvrdu da je stvarnost, a ne neki ružan san iz kojeg ću se probuditi. Mislav je bio jedan od rijetkih koji je bio tu za mene kad mi je bilo teško. Nazvao me da mi kaže da je tu ako ga trebam', ispričala je Ivana Paradžiković za Slobodnu Dalmaciju. Dodala je da se 'brinuo za djecu u redakciji, studente koji bi preplašeni bili bačeni u žrvanj' te da se nikad nije uzvisivao i uvijek bio za sve dostupan.

'Zbogom Mislave, više od toga teško mi je napisati… Sućut obitelji, prijateljima i kolegama', napisao je SDP-ovac Peđa Grbin.

'Mislav je bio suri profesionalac kojem je televizija bila i doručak i ručak i večera. Bio je uz to hodajuća enciklopedija Sabora, Vlade, politike... Nema podatka kojeg on ne bi znao. Bio je veliki novinar, pravi profesionalac, ali i veliki prijatelj i kolega. Skupa smo radili dvanaest godina. Počivaj u miru, dragi Mislave', izjavio je Andrija Jarak za Jutarnji list.

'U šoku sam. Ovo je potpuno nezamisliv gubitak, ovo je odlazak žive televizijske legende, predragog kolege i prijatelja i nadasve dobrog čovjeka. Ne mogu vjerovati da ga nećemo više gledati, da ga više neću nikad vidjeti", za Jutarnji list je rekao Zoran Šprajc.

'Kad biste htjeli opisati idealnog novinara, onda bi to sigurno bio Bago - grizao je, znao, nije odustajao, nije se predavao, nisu ga fascinirali političari, rijetkost u novinarstvu u nas… Bio je beskompromisan, lav na poslovnom polju, a nježan i osjetljiv privatno… Bio je krsni kum jednom od mojih blizanaca, i zapravo ću ga pamtiti takvog - kao vjetar ulijeće i brine se o njima dok su bili djeca, kad sam ja na službenom putu…. Divlji vjetar, da, to je bio Bago - rekla je za Slobodnu Dalmaciju Elizabeta Gojan, novinarka HRT-a koja je dugo radila s Bagom na Prisavlju i bila jedna od njegovih najbliskijih prijateljica.

Društvene mreže prepune su fotografija i emotivnih objava s kojima se mnogi opraštaju od Mislava Bage.

'Zbogom, susjed… Uporan, energičan, nikad nije dozvoljavao da pitanja ostanu neodgovorena. Nedostajat će jako. Sućut obitelji', piše saborska zastupnica stranke Glas, Anka Mrak Taritaš.

Zbogom, susjed… 😢 Uporan, energičan, nikad nije dozvoljavao da pitanja ostanu neodgovorena. Nedostajat će jako. Sućut obitelji.

Objavljuje Anka Mrak - TaritašČetvrtak, 18. kolovoza 2022.

'Postoje dani kada ne želim čuti nikakve vijesti, jer stvaraju jezu nakon koje ostaješ nijem, bez riječi. Neshvatljivo je. Odlazak Mislava Bage veliki je gubitak, još jedan šok. Izražavam sućut obitelji i suradnicima', napisala je Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

'Jedan od onih trenutaka kad ostaneš bez riječi. Počivaj u miru, Mislave', piše Jadranka Kosor.

'Izražavam svoju iskrenu sućut obitelji i prijateljima jednog od naših najboljih novinara. Njegov rad, profesionalizam i postignuća bit će još dugo svjetionik hrvatskog novinarstva. Dragi Mislave, počivaj u miru', napisao je Davor Bernardić na Facebooku.

Izražavam svoju iskrenu sućut obitelji i prijateljima jednog od naših najboljih novinara. Njegov rad, profesionalizam i...

Objavljuje Davor BernardićČetvrtak, 18. kolovoza 2022.

Sućut je putem svog Twitter profila izrazila i Mirela Holy.

Od jedinstvenog novinara opraštaju se njegove kolege iz svih medija. Nitko i dalje ne može vjerovati da njihovog Mimija više nema.

'Počivao u miru Božjem', kratko je poručila Tončica Čeljuska.

Počivao u miru Božjem!

Objavljuje Tončica Čeljuska u Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

'Od sitnih noćnih izlazaka, beskrajne zabave, do 10 godina zajedničkog rada... u svim si situacijama bio prijatelj! Počivao u miru, dragi Mislave. Beskrajno sam tužna. Falit ćeš', napisala je Ivana Ivanda Rožić, novinarka RTL-a.

Od sitnih nocnih izlazaka, beskrajne zabave, do 10 godina zajednickog rada... u svim si situacijama bio prijatelj! Pocivao u miru, dragi Mislave. Beskrajno sam tuzna... Falit ces 😭💔

Objavljuje Ivana Ivanda RožićČetvrtak, 18. kolovoza 2022.

'Adio Mislave.....Svima ćeš nedostajati. Počivao u miru Božjem', poručila je Ivana Mandić, urednica In Magazina.

Adio Mislave..... Svima ćeš nedostajati 💔 Počivao u miru Božjem 🙏

Objavljuje Ivana Mandić MarkovićČetvrtak, 18. kolovoza 2022.

'Ne mogu vjerovati, bez teksta sam. Pokoj ti duši, Bago. Falit ćeš nam', od kolege se oprostio urednik i voditelj N1 televizije Ilija Jandrić.

Ne mogu vjerovati, bez teksta sam. Pokoj ti duši, Bago. Falit ćeš nam...

Objavljuje Ilija JandrićČetvrtak, 18. kolovoza 2022.

'Mnoge si prekidao u bespotrebnim izlaganjima, a sada si sve nas ostavio bez teksta u šoku i tuzi jer izgubili smo jedinstvenog kolegu, prijatelja i neiskvarenu dušu. Počivaj u miru dragi Bago', riječi su Mirne Zidarić na Instagramu.

'E moj Mislav Bago… bar si ti znao što znači tajming… pa kako sad ovo', tužna je Karmela Vukov Colić.

E moj Mislav Bago… bar si ti znao što znači tajming… pa kako sad ovo…💔

Objavljuje Karmela Vukov ColićČetvrtak, 18. kolovoza 2022.
  • +13
Mislav Bago Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX