Emily Blunt

Kao djevojčica mučila se s mucanjem, a danas je jedna od najvećih zvijezda Hollywooda

11.02.2020 u 20:03

Bionic
Reading

Emily Blunt progovorila je u velikom intervjuu za Marie Claire o izazovu s kojim se susreće od malih nogu. Naime, iako je napravila sjajnu glumačku karijeru, prvo u rodnoj Britaniji, a potom i u Hollywoodu Emily Blunt muca, no to je uistinu nemoguće primijetiti.

S čitateljima je podijelila svoja iskustva o tome kako je pobijedila mucanje i izgradila karijeru glumeći u filmovima kao što su 'Vrag nosi Pradu', 'Sicario', 'Mjesto tišine' ili 'Povratak Mary Poppins'. Slavna glumica prisjetila se da je mucati počela sa šest godina, a da je do kad je napunila 11 godina mucanje postalo dio njenog identiteta, a neki su je ljudi samo kroz taj identitet doživljavali.

Mrzila je kad je morala odgovarati pred cijelim razredom ili čitati naglas, no kad je imala 12 godina, nastavnik ju je ipak nagovorio da sudjeluje u predstavi koju je izvodio njen razred, iako isprva nije željela. 'Mislim da bi bila dobra. čuo sam te kako ispuštati čudne glasove i oponašaš ljude. Pa ako bi se glumilo sa šašavim glasom, bi li razmislila da to učiniš? Zašto be bi glumila s naglaskom?' Za mene kao dijete bilo je to oslobađajuće iskustvo. Odjednom sam govorila tečno. Izmakla sam se od same sebe na neki način, i to je bilo oslobađajuće. Govorila sam s groznim sjevernjačkim naglaskom. Tada sam prvi put shvatila da ja mucanje mogu kontrolirati.' objasnila je Blunt iako, kako je nadodala, nije nakon tog iskustva planirala nastaviti s glumom iako je uživala glumeći. Njena želja je bila studirati španjolski jezik i raditi u Ujedinjenim narodima, a osobito je voljela strane jezike jer kad ih je govorila uopće nije mucala, no onda je tijekom boravka u internatu sudjelovala u predstavi koja je završila na uglednom festivalu Fringe u Edinburghu.

Izvor: Društvene mreže

Njen je profesor pozvao jednog glumačkog agenta koji je bio oduševljen njenim nastupom i ponudio joj da se proba profesionalno baviti glumom. 'Pristala sam. Imala sam stvarno ležeran stav prema tome, a to možda i nije loše. To je posao u kojemu vlada takva konkurencija koja proždire dušu, a ja sam uživala u audicijama jer nisam imala nikakav pritisak; Nisam morala pobijediti. Ako to ne uspije, bilo je OK. Mislila sam, pokušat ću pa što bude, ali onda sam se ludo zaljubila u glumu. Ne mogu više zamisliti da radim bilo što drugo. Ne znam što bih radili, niti jesam li za išta drugo sposobna' govori Blunt napominjući da čitav niz slavnih, kao i ona, ima problema s mucanjem - Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Harvey Keitel, Ed Sheeran, James Earl Jones, Kendrick Lamar...

Jedine probleme kad glumi Bunt ima u akcijskim scenama kad treba nešto izgovoriti brzo put 'Ulazi u auto!'. Uskoro ćemo je gledati u filmu 'Mjesto tišine 2', čija se radnja nastavlja na originalni film u kojemu ljudima prijete čudovišta koja reagiuraju i na najmanji zvuk.