SVJETSKI DAN SPAVANJA

Kako spavaju poznate Hrvatice: Sandra Bagarić jedva dočeka ponoć, Mirnu je strah zadrijemati popodne, a Žanamari broji neprospavane noći

15.03.2019 u 15:09

Bionic
Reading

Naše poznate dane povodom Svjetskog dana spavanja otkrile su nam koliko vole odmor u svom domu i udobnosti svoje spavaće sobe, ali i koliko se njihov san poremetio otkako su postale majke

Obilježava se Svjetski dan spavanja, a jedan od vodećih proizvođača madraca i opreme za spavanje Dormeo okupio je brojne poznate dame na svom panelu u Cinestar Gold Classu i upozorio ih na štetnosti koje donosi nedostatak sna. Nove Dormeo proizvode požurili su isprobati Sandra Bagarić, Žanamari Perčić, Hrvoje Kečkeš i Mirna Medaković koja je ujedno i vodila program.

'Ustvari ja sam školski primjer. Prošla sam onu fazu male djece i to je bilo stvarno užasno. Sad su djeca velika i nespavanje kako djeca rastu je još gore, druge su tu brige. Međutim imam svoje ritale, imam i popodnevno spavanje kao penzioner. Moj bioritam i posao je skroz drugačiji od ljudi koji idu od 8 do 16 na posao, dakle ja si mogu priuštiti ujutro spavanje, ali ja sam ranoranioc. Dižem se u 6 ujutro, ispratim klince, ali zato poslijepodne volim spavati i rano navečer odlazim na spavanje', rekla nam je Sandra Bagarić te dodala: 'Teško mi je kada ljeti imam kasnije predstave jer ja sam od onih koji najkasnije do 12 vole biti u krevetu. Novu godinu sam možda tri puta u životu dočekala. Svi možda misle da volim provode, a zapravo je suprotno.'

Jedna od naših najpoznatijih opernih pjevačica toliko voli spavati da je postala kolekcionarka lijepe posteljine.

'Pred spavanje imam svoje rituale: kupka, frotir pidžamica, zatamnjena spavaća soba, a hrpu novaca sam dala na dobre madrace i posteljine. Posteljina je inače moj veliki fetiš. Sa svih svojih putovanja ne donosim torbice i cipelice nego posteljinu. To je nešto što poklanjam za prigodne blagdane prijateljima i rodbini. Zaljubljena sam u sve vrste posteljine. Moj bijeg od posla kojim se bavim je upravo spavanje', zaključila je Bagarić, koja se teško ustala s udobnog Dormeo pokrivača i jastuka.

Za razliku od Sandre, mlada mama Mirna Medaković tek se uhodava u ritam s malom djecom i svoj san prilagođava vremenu kada njezine blizanke Zora i Kaja spavaju.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

📸 @filipbasic

Objavu dijeli Mirna Medaković Stepinac (@mirna_medstep)

'Volim spavati iako sam ja kao kokoš, meni se rano ide spavati. Zaspem u 11 i spavam do 8 ako mi cure dozvole. Bila sam uvijek ranoranilac, a sada to ovisi o tome kad se cure probude. Ako se one dignu u 6, dignem se i ja, ali ne zaspem kao one u 8. Popodnevnog odmora nema jer ne znam kako bi to završilo, možda se ne bih probudila do sutradan', rekla je kroz smijeh Mirna.

Možda najviše problema sa snom ima naša sugovornica Žanamari Perčić koju protekla dva tjedna imamo prilike pratiti u emisiji 'Zvijezde pjevaju'.

'Jako volim spavati iako se ne sjećam kada sam se zadnji put naspavala. Imam dijete koje se često budi s raznim zahtjevima. Ona je tipična nova generacija koju su spominjali današnji govornici na panelu; odgađa spavanje dok ne padne u nesvijest', objasnila nam je zgodna Dalmatinka.