SLUŽBENI SUSRET

Kakav gaf: Joe Biden u javnom obraćanju kraljicu Raniu nazvao Rihanna

15.02.2024 u 12:02

Bionic
Reading

Američki predsjednik Joe Biden bio je domaćin jordanskom kraljevskom paru, kralju Abdulahu II i kraljici Raniji, a tijekom govora dogodio mu se neviđeni gaf, koji je sve ostavio bez riječi

Svoj posljednji susret s američkim predsjednikom Joeom BIdenom, jordanska kraljica Rania zapamtit će itekako dobro i to ne baš po dobrom.

Kraljica Rania je sa suprugom, kraljem Abdulahom II i najstarijim sinom, prijestolonasljednikom Husseinom, stigla u službeni posjet Washingtonu, gdje ih je u Bijeloj kući dočekao i bračni par Biden.

Nakon što su odradili privatni sastanak, gdje su razgovarali o mnogim važnim stvarima za obje zemlje, kao i o mogućnosti prekida vatre u Gazi, Joe Biden obratio se i novinarima na zakazanoj press konferenciji.

Tom je prilikom jordanskog kralja nazvao 'dobrim prijateljem', a potom je spomenuo i kraljicu Raniu, koju je preimenovao u kraljicu Rihannu, očito bolje upoznat s glazbenim opusom, negoli sa imenima članova kraljevskih obitelji. Transkript govora postoji i na službenoj stranici Bijele kuće, u kojoj je jasno vidljivo da je Biden pogriješio ime.

  • +6
Kraljica Rania Izvor: Profimedia / Autor: CHRIS KLEPONIS - POOL VIA CNP / INSTAR IMAGES / PROFIMEDIA

Taj gaf iznenadio je sve, no nitko nije reagirao, čak ni Rania koja je dostojanstveno 'odradila' sve svoje obveze, kao i razgovore s američkom prvom damom Jill Biden.

Kraljica Rania izgledala je senzacionalno u Alexander Mcquenn vunenom blejzeru i odgovarajućim hlačama s popularnim i iznimno elegantnim uzorkom, a kojeg rado nosi i Kate Middleton.

Trenutak u kojem je Biden promijenio ime kraljici pogledajte OVDJE.