IVANA MILIČEVIĆ

Jedna od Bondovih djevojaka u zajedničkoj seriji s Goranom Bogdanom: 'U ulozi smo para koji je jako zaljubljen'

20.02.2020 u 13:23

Bionic
Reading

Mnogi je se sjećaju kao Valenke u Bondovom filmu 'Casino Royale' gdje je glumila s Danielom Craigom. Glumila je u hit-filmu 'Zapravo ljubav', pojavila se i u serijama 'Čarobnice' i 'Buffy', 'Banshee', 'The 100', a snimala je i u Hrvatskoj odakle potječe. Ivana Miličević imala je priliku raditi s našim glumcem Goranom Bogdanom te je ispričala kako joj je bilo raditi s njim

'Nikada nisam imala ponuda za snimanje u Hrvatskoj, baš nikada. Zapravo sam se trebala malo odmoriti jer sam rodila, no onda se pojavila ta prilika koju sam morala prihvatiti jer se radilo o Hrvatskoj, prilika da ovdje provedem ljeto. Bila je to naprosto ponuda koju nisam mogla odbiti', izjavila je Ivana Miličević za Večernji list.

Naša glumica koja je ostvarila karijeru u Hollywoodu, zvijezda je posljednje sezone serije 'Protuudar' koja se upravo počela emitirati HBO kanalu, koji je dostupan u MAXtv ponudi.

Bila je, kaže vrlo impresionirana Hrvatskom.

'Kao prvo, nisam do sada provodila toliko vremena u Hrvatskoj otkako samo još bila tinejdžerica. A sve oko Hrvatske me uvijek impresionira, pa je tako od svih redatelja i svih uloga za koje sam pregovala, ovo je bila najbolja uloga na svijetu. Prekrasno sunce, sjajni restorani, isto takvi ljudi, ekipa koja je bila odlična, sve je to bilo zaista sjajno proveden', ispričala je.

U seriji 'Protuudar' glumi suprugu našeg glumca Gorana Bogdana. Njegov lik je kriminalac koji se sukobljava s ekipom britanskih specijalaca.

View this post on Instagram

#Croatia

A post shared by Ivana Milicevic (@ivanamilicevic) on

'Goran i ja uvježbavali smo naše dijaloge u zagrebačkom kvartu gdje inače prebivam kada sam u Zagrebu, a to je Maksimir, u njegovim predivnim kafićima. Već to što sam i u seriji majka daje liku jako puno slojeva. Pogotovo mi se svidjelo kako smo Goran i ja sve to odradili, jer u ulozi smo para koji je jako zaljubljen. Bez obzira na sve što se događa i sve kroz što prođu, moj lik ostaje zaljubljen u svojeg muža, Arianna je jako, jako, jako zaljubljena u Goranov lik. No, ja sam ipak zloćka, ali i tragična figura serije kao što ste vidjeli. Žene su u toj seriji i inače vrlo jake, bilo da nose oružje ili ne. Tako su i meni rekli da bi i moj lik trebao biti borben, no ja sam pomislila da i ako mora biti tako onda to treba biti nešto specifično, inače je svatko u seriji ninja. Pa sam onda svoj lik postavila onako kako vidite da izgleda', rekla je.

Prije nekoliko tjedana dovršila je snimanje serije 'The 100'. 'Sada kada sam to završila, konačno mogu uzeti porodiljni dopust jer sam radila i kada sam bila praktično neprekidno trudna. Ali, kada se odmorim sigurno se vraćam glumi', kaže glumica. Potvrdila je da se udala za Paddyja Hogana, oca svog djeteta.

'Muž mi je Irac pa sada živimo u Dublinu, poduzetnik je, ima restoran. Jedan je od razloga zašto sam uzela odmor to što je on sve do sada trčao za mnom po svijetu pa je sada red na mene da malo ostanem doma sa sinom i mužem, podupirem njega u njegovoj kampanji. A i želim malo biti sa svojom obitelji, moj sin još nema dvije godine, a već je toliko puno puta prešao Atlantik, nekih deset puta, rekla bih. Želim neko vrijeme biti majka. Ta su putovanja i prilično velik stres za obitelj, jer je muž želio biti sa svojom obitelji cijelo vrijeme, pa je puno vremena provodio na relaciji Dublin-Hrvatska', otkrila je.

U Hrvatsku dolazi barem jednom godišnje.

'Volim otići u park Maksimir, kao mala voljela sam ići do kazališta (HNK, op.a.), do katedrale koja doista uvijek izgleda sjajno, a vidim da je i dalje renoviraju, što rade otkada pamtim. Jasno je da bih rado opet ovdje radila, kada ponovo počnem rado bih da ta snimanja budu u Europi pa da budem u mogućnosti i više vremena provoditi u Zagrebu. Jasno da volim otići na mora, Dubrovnik obožavam, no ono što posebno volim jest kuća bake mojeg rođaka u Zagorju. Zagorje naprosto obožavam. Ali, volim onaj staromodni hrvatski sladoled u slastičarnici u koju obavezno odlazim kada dođem ljeti, Orijent u Maksimiru. Ovog sam ljeta odlazila i previše, jer sam tražila upravo te okuse, a oni su bili baš tamo', ističe glumica.

View this post on Instagram

And we're off.

A post shared by Ivana Milicevic (@ivanamilicevic) on