iskreni glazbenik

Ivan Dečak: 'Stvarno volim svoju djecu, ali nekad je dobro napraviti nekakav mali odmak'

24.03.2021 u 14:43

Bionic
Reading

Frontman grupe Vatra, član žirija showa 'The Voicea' te hitmejker čija je pjesma 'Mali krug velikih ljudi', koju je napisao za Massima, nedavno proglašena hitom godine. Ivan Dečak je sretan što je pjesma zaživjela među publikom i što ima čast raditi s Massimom. Pričao je u životu u pandemiji i kako je doživio potres

'Zahvalan sam što svima koji su vrtjeli pjesmu i koji su dopustili da im pjesma uđe u živote. Htjeli-ne htjeli godinu dana smo bili osuđeni sami na sebe unutar svoja četiri zida. Moj posao iziskuje da napravim svojevrstan odmak od ljudi, neku izolaciju tako da sam je u zadnjih godinu dana imao na pretek i uistinu nisam nikad više pisao. Radio sam puno na novom albumu Vatre, a kad je završio 'The Voice' Massimo mi je rekao da mu treba novi singl za nadolazeći album. Ja sam prvo pjesmu predstavio bendu, a oni su zaključili da to nije pjesma za vatru. Ponudi sam je Maxu, a on je prije nego je čuo tražio da mu kažem kako se zove, rekao: 'Zaključavam, to je to'', otkrio je Ivan Dečak u podcastu 'Ajmo iskreno s Dorijanom Klarićem'.

Dodao je kako mu je drago da je Massimo prihvatio tu suradnju jer je na njegovoj glazbi je odrastao te najavio još suradnji. Na pitanje je li cijenjen kao autor rekao je da do sada nije o tome razmišljao. 'Nije mi to preokupacija... Meni je bitno da pjesme zažive i da dođu do ljudi... Ja sam htio živjeti glazbu, ali živjeti i od glazbe', naglasio je glazbenik. Rekao je da u grupi Vatra i nakon više od dvadeset godina vlada totalna demokracija - ako većina članova izrazi nezadovoljstvo napisanom pjesmom, ona ide drugom izvođaču.

U pandemiji je naučio da može pisati više pjesama nego što je mislio.

'Shvatio sam da sa svojom djecom mogu neograničeno puno vremena da mi ne dojade. Stvarno volim svoju djecu, ali nekad je dobro napraviti nekakav mali odmak. U nekim trenutcima sam se spustio na njihovu razinu, igradli smo se beskonačno dugo i lijepo. Svoju suprugu sam od vrtića, s njom sam prošao sve teme i dileme. Zaljubio sam se u prirodu. Inače sam prije volio ići u prirodu i kad imam slobodnog vremena odem u Slavoniju ili na Krk gdje se bavim podvodnim ribolovom. U Slavoniji sam otkrio šetnje ili vožnje biciklom kroz šumu. To me liječilo, jer sam u trenutku prvog potresa doživio psihički potres. Izliječila me priroda', izjavio je glazbenik.

Priznao je da se nikad nije trudio svakome. 'Uvijek sam se trudio, a tu mislim biti i na bend, da budemo nesvrstani. Meni je dovoljan broj ljudi koji nas prate', rekao je Dečak.