vječni šarmer

Frano Lasić o karijeri i 'godini proizvodnje': 'Boli kuk, jedan sam operirao, treba i drugi'

25.05.2023 u 10:10

Bionic
Reading

Dubrovački zavodnik, glumac i pjevač zaigrat će u novoj RTL-ovoj seriji koja stiže najesen. Glumit će Rudolfa Hermana, pripadnika visokog zagrebačkog društva, uglednog arhitekta. Oduvijek je, priznao je, želio studirati arhitekturu, čak je i pokušao, no nije uspio pa je završio u sasvim drugom poslu. O karijeri i ponekoj privatnoj temi rado je razgovarao s novinarima na ovotjednom predstavljanju novog projekta

Jedan od najuspješnijih domaćih glumaca posljednjih godina naprosto je neuhvatljiv. Osim što već dvije i pol godine uživa u neizmjernoj sreći sa sinom Nikolasom, snimao je nekoliko filmova i surađivao na nekoliko serija. Među njima su 'Ubice moga oca', 'Dinastija', 'Kralj Aleksandar', 'Beležnica profesora Miškovića', 'Dnevnik velikog Perice', 'Miss Scarlet and the Duke', kao i filmovi 'Leto kada sam naučila da letim' i 'Elegija lovora'. Trenutno je Frano Lasić okupiran snimanjem nove RTL-ove serije.

Njoj ga je, kaže, 'prije svega privukao zgodno napisan scenarij, jer tekst i priča su vrlo važni'. Dotakli smo se s njim toga kako sada radi, a on nam je objasnio da je cijeli život freelancer.

'Uvijek sam bio slobodnjak, i onda kada sam ušao u penziju, koja nije ružičasta, nakon 40 i nešto godina staža, ali ja sam cijeli život bio slobodnjak, a i dalje sam, i radim kada ima posla, s tim da kad ste u tom statusu, morate se dobro organizirati jer nikad ne znate kada ćete sljedeći put raditi', objasnio nam je vječni šarmer i nastavio:

'Morate stvarno dobro promisliti do kada bi vam mogla trajati pauza i kada će vas ponovno zvati. Stjecajem okolnosti, ponovno se počelo dosta raditi, no živimo u takvom svijetu da, koliko god da čovjek ima energije i ako može, treba raditi', poručio je.

  • +31
Predstavljanje nove serije u produkciji RTL-a Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

A što se njegove energije tiče, našalio se da ima nekih problema s 'godinom proizvodnje'.

'Boli kuk, jedan sam operirao, treba i drugi. Sretnem se na godišnjici mature s prijateljicama i prijateljima iz gimnazije, 45 godina je prošlo od mature, a razgovor ide: 'boli koljeno, mažeš tigrovim masti'. (smijeh) Malo se razlikuju teme od prijašnjih dana, ali bože moj, sve je to bio ljudskog života i meni je nekako strašno važno gledati s optimizmom u budućnost jer živimo u vremenu koje nas nemilosrdno stišće, stavlja neki veliki teret na naša pleća. Između ostalog, baš zato mi je drago da radim ovaj projekt koji je nakon dugo vremena jedan u kojem nema nasilja, psovki, kriminala koji vidimo svaki dan kad upalimo televiziju i pročitamo novine. Jer živimo već jako dugo u crnom vremenu, počevši od korone do kriminala i ubojstava koje se događaju oko nas. I onda će, vjerujem, ljudima biti zaista odmor za dušu da vide nešto što ima nekog svjetla, neke radosti', rekao nam je.

Zanimalo nas je kako će se izgledati snimanje dosta fizički zahtjevnog formata i s obzirom na život u Beogradu.

'Trčim gore-dolje, snimam tamo, pa trčim na drugo snimanje. I kad god se rade veliki projekti, velike serije, posebno zimi, dignete se noću, izađete iz studija ponovno noću, dođete doma, učite tekst, sutradan ponovno ustajete u 5 i idete raditi. Ali jedina stvar koja je bitna jest da se radi s osmijehom na licu', ističe glumac. Pitamo ga kako je njegov najmlađi potomak, na što se, očekivano, posebno raznježio.

'Presladak je, Nicolas ima dvije i pol godine i naravno da je supruga tu u 'prvim redovima', oko svega se brine, a ja koliko god mogu trčim okolo naokolo. I bez obzira što ljudi kažu: 'Joj, kako ti je u poznim godinama s malim djetetom?', jednostavno netko sazrije prije, netko poslije. Nekako sam bio dječak u glavi, a naravno da fizičke promjene pokazuju svoje prste i kad ste stariji, drugačije posložite vrijeme, naučite kvalitetnije koristiti slobodno vrijeme i mislim da se na neki način puno više možete baviti djetetom. S druge pak strane, djetešce vam daje osmijeh na lice i energiju, tako da vam je svaki dan lijep', naglasio je.

  • +3
Frano Lasić Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Otkrio nam je i što je s njegovom glazbenom karijerom. Rekao je da voli koncerte s klapom, a prisjetio se i simpatične zgode. 'Ima jedan stari pjevač koji se zove Rocco Granata. Mislim da živi u Belgiji i već je gospodin u godinama. Međutim imao je jedan veliki hit, koji je bio poznat u cijelom svijetu, zove se 'Marina'. Dakle čovjek ima jedan hit i cijeli život živi od njega, a ja imama dva - 'Volim te, budalo mala' i 'Zagrljeni'', znakovito je zaključio.