obitelj, ambicija i novac

Bili smo na snimanju nove RTL-ove serije: Otkrivamo vam sve detalje

24.05.2023 u 16:53

Bionic
Reading

U novoizgrađenom studiju zagrebačkog Jadran filma održano je predstavljanje jednog od jesenskih aduta RTL-a. Stiže dramska serija s elementima humora prepoznatljivog tima sastavljenog od autora, scenarista Mirne Miličić i Vlade Bulića te glavnog redatelja Gorana Rukavine

Na setu nove serije dočekao nas je žamor i smijeh. Odmah je bilo jasno da se ondje 'kuha' nešto uz što će se gledatelji ove jeseni moći opustiti i nasmijati. Serija se snima na novoizgrađenom setu od 1800 kvadratnih metara koji se prostire na dva kata i odigrava u 16 prostorija, s produkcijskom ekipom koju čini tim od stotinjak osoba.

Kako smo doznali od autorske ekipe, za potrebe rada na scenariju pričali su s nogometašem koji je juniorski igrao nogomet, dok se o životu naših seniora podosta sazna i iz svakodnevnog tiska. U seriji će biti i likova s kontinenta i onih bliže obali, ali, kako su naglasili, ne na način da se forsira sukob sjever - jug ili sukob selo - grad. Serija će dati prostora i navijačima.

Nakon odlaska na sam set dobili smo uvid u raskošnu scenografiju, a s velikog ekrana su progovarali glumci i dali nam na uvid dio onoga što očekuje gledatelje. Osim nogometa bit će tu i nekretnina, obiteljskih veza, a sve začinjeno humorom.

Radnja prati mladića koji je zvijezdu nogometnog kluba Croatia, pred kojim je transfer života u Španjolsku. Kada u bizarnoj nesreći tijekom procesije u rodnom Kamenu ozlijedi već ozlijeđeno koljeno, Alen Stošić (Marko Braić) mora krenuti ispočetka. Tridesete ga okrutno dočekaju, transfer propadne, a doživi i krah veze s nekadašnjom misicom Kristinom (Arija Rizvić). Kada Alenova karijera naglo propadne, ruše se svi snovi njegova oca Mirka (Emir Hadžihafizbegović), koji sada mora pronaći novi način da dostigne željeni uspjeh.

  • +31
Predstavljanje nove serije u produkciji RTL-a Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Marka Braića pitali smo od kojih je nogometaša crpio inspiraciju za svoju ulogu. 'Našao sam više njih i od svakog sam uzeo ponešto. Ima tu i Ibrahimovića, Livakovića od svakog ponešto. Od jednog impulzivnost, neku sramežljivost od drugoga, a od trećega tehniku', otkrio nam je. Nogomet, kaže prati, ali ne može reći da je fanatični navijač da zna tko je kad ušao ili izašao iz kluba. Naravno volim pratiti reprezentaciju, navijati i završiti na Trgu, uživati u tom nekom sportskom duhu', kazao je. Zanimalo nas je kako je izgledala audicija i je li morao pokazati kakve nogometne vještine, no on je, kaže, zahvalan što je uopće mogao doći na audiciju jer je za glumce, pogotovo mlade važno da dobiju priliku proći kroz takvo. 'Nije bilo važno imati nogometne sposobnosti', rekao je tajanstveno.

Na setu smo zatekli i ostatak glumačke ekipe: Franu Lasića, Zlatana Zuhrića Zuhru, Filipa Juričića, Milu Elegović, Nadiju Cvitanović, Slavena Knezovića, Bugu Mariju Šimić, Marka Petrića, Andrijanu Vicković, Ivanu Krizmanić... U ovoj seriji će zajedno će ponovo igrati Žarko Radić i Nada Gaćešić Livaković, koje iskusniji gledatelji pamte iz kultnih 'Kapelskih kresova'.