JOAQUIN PHOENIX

Emotivni govor novog 'Jokera': Prerano preminulom bratu, glumačkoj zvijezdi, zahvalio što ga je usmjerio na ovaj put

11.09.2019 u 19:38

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem Toronto International Film Festivalu 44-godišnji glumac Joaquin Phoenix nagrađen je s TIFF Tribute Actor Award, a tijekom dirljivog govora zahvale prisjetio se i svog brata Rivera Phoenixa, također glumca koji je preminuo 1993. godine nakon što se predozirao

Joaquin Phoenix smatra kako se upravo zahvaljujući svom starijem bratu, koji ga je inspirirao i sam postavši glumačka zvijezda, odlučio za glumački poziv te ga je on, nakon što je umalo odustao od glume, uvjerio da se vrati. Naime, Joaquin, u mladosti poznatiji kao Leaf Phoenix, glumio je 1989. u filmu 'Roditelji', nakon čega je odlučio pauzirati.

44-godišnji Phoenix vratio se tek 1995. u filmu 'Žena za koju se umire', u kojem je glumio s Nicole Kidman.

'Kada sam imao 15 ili 16, moj brat River došao je kući sa snimanja i donio je VHS kazetu na kojoj je bio snimljen film 'Razjareni bik'. Posjeo me i natjerao me da gledam. Idućeg jutra me probudio i natjerao da ga još jednom pogledam, a onda mi je rekao: 'Počet ćeš ponovno glumiti, a ovo ćeš napraviti.' Nije me pitao, naredio mi je, i zapravo mu dugujem sve jer mi je gluma na kraju pružila nevjerojatan život', otkrio je za Variety Joaquin Phoenix.

  • +10
Joaquin Phoenix Izvor: EPA / Autor: ETTORE FERRARI

Njegov stariji brat River Phoenix preminuo je 1993. godine, kada je imao tek 23 godine, i to ispred losanđelskog kluba The Viper Room.