Kvarner u fokusu filmskih kamera

Ekipa 'Južnog vetra 2' oduševljena je Kastvom, a Miloš Biković se javio iz Opatije: 'Vratit ćemo se ovamo obavezno'

10.10.2020 u 19:55

Bionic
Reading

U subotu je na terasi Kastav Puba održana konferencija za novinare na kojoj je glumačka i producentska ekipa u punom sastavu sumirala višednevno druženje i aktivnosti vezane za snimanje u pitoresknom kvarnerskom gradiću. Sudeći po reakcijama, oduševljeni su gostoprimstvom

Na presici su se okupili redatelj filma Miloš Avramović, filmska producentica Tatjana Žeželj, glumac Miloš Biković, izvršni producent Goran Bjelogrlić, a nije bilo Gorana Navojca koji je slavio pedeseti rođendan, a koji je dan ranije bio na snimanju.

'Žao mi je što smo snimali samo jedan dan, nisam ni znao za ovaj grad, obećajem, vratit ću se prvom prilikom jer je predivan. Čini mi se da ova lokacija nije do sada iskorištena koliko bi mogla biti, a vizura je predivna, stoga se nadam dolasku i drugih filmskih ekipa. Nije mogao komentirati sadržaj filma, tek je uspio otkriti da je film istodobno drama, akcija, pa i komedija, poput one u 'Sopranu', rekao je Miloš Biković a donosi Novi list. Najzgodniji srpski glumac, kako mediji tepaju Bikoviću dan ranije javio se iz Opatije gdje je također snimljena jedna od scena za film. Objavio je i zahvalu Kastvu: 'Postali ste dio 'Južni vetar' film sage. Mnogo nam je drago zbog toga. Vratit ćemo se ovamo obavezno'.

'Ukoliko sve bude teklo po planu i Covid 19 ne bude usporio planove, premijera se očekuje krajem siječnja, odnosno u veljači druge godine, no, nije sve u našim rukama', najavio je redatelj Miloš Avramović. Dodao je da je u svakom slučaju plan pojačati koprodukcijsku suradnju, što, smatra redatelj, može biti spasonosno i za srpsku i hrvatsku kinemaografiju.

Lokacije snimanja bile su Trg Matka Laginje do Trga Lokvina, a Gradska vrata bila su u prvom planu što nije za čušđenje budući da je to jedna od znamenitosti Kastva.

  • +3
Počelo snimanje filma serije 'Južni Vetar 2' u Kastvu i okolici Rijeke Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX