posljednje veliko slavlje

Došao je i taj trenutak: 2Cellos progovorili o razlozima razlaza i oproštaju, a kažu da se nikad nisu bolje slagali

09.06.2022 u 10:03

Bionic
Reading

Mnogima je poznato da će svjetski proslavljeni violončelistički duo uskoro održati svoj posljednji koncert velike svjetske turneje kojim će završiti svoj zajednički glazbeni put i oprostiti se od publike kao dvojac. Luka Šulić, Stjepan Hauser pričali su razlogu njihovog 'raspada', solo karijerama i velikom nadolazećem koncertu u zagrebačkoj Areni

'Ovaj zadnji album i turneja je kruna svega što smo postigli zajedno i jedno veliko slavlje, glazbeno uveličano ovom turnejom. Tako da iscijedili smo sve što smo mogli. Što smo svirali, smo svirali', ispričao je Luka Šulić u In Magazinu Nove TV.

Kucno je trenutak kad će on i Stjepan Hauser krenuti svojim putem. Na svojoj posljednjoj zajedničkoj turneji među ostali su odradili nastup u Wembley Areni, što im je prije više od deset godina bio san. 'Prvo smo otvarali za Eltona Johna u početku i divili se svim tim dvoranama gdje on svira i evo nekoliko godina kasnije mi smo u tim istim arenama i punimo ih. Na to smo najviše ponosni i to je najteže za postići', kazao je Hauser.

  • +3
2Cellos Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Najviše su ponosni na 'svoj utjecaj na mlade ljude da se počnu bavit glazbom, da počnu svirati, da uzmu bilo koji instrument u ruke'. U šaljivom stilu Hauser je otkrio da će on kao 'romantičan lik' nastaviti karijeru 'u latino, senzualnom smjeru, dok će njegov kolega 'više ići u nekom drugom smjeru, antisenzualnom'. Karakterno su 'polarne suprotnosti'.

'Ja sam uvijek bio nabrijan, pun drivea, ambicije, htio da idemo dalje, da idemo na veće stadione. A on je ipak obiteljski čovjek, normalniji. To je isto jedan od razloga zbog čega je došlo do ovog, ali mi sada razumijemo jedan drugoga i prihvatili smo prirodu jedno drugog i uopće nemamo problem', iskren je Stjepan. 'Zapravo nikad se nismo bolje slagali, tek sad smo prijatelji na kraju', nadovezao se Luka. O tome postoji li i najmanja šansa da ih jednog dana ponovno gledamo zajedno Luka Šulić je rekao da je to 'jedan od tisuću posto, i da postoji šansa'.