velika obljetnica

Stjepan Hauser slavi i prisjeća se kako su on i Luka Šulić prije 10 godina počeli osvajati svijet

21.01.2021 u 12:34

Bionic
Reading

Violončelistički dvojac osjećao se, kako su ranije otkrili, sputano što sviraju samo klasičnu glazbu jer su uvijek voljeli različite vrste glazbe. Sve se promijenilo nakon što su na YouTubeu objavili svoju verziju pjesme 'Smooth Criminal' Michaela Jacksona nakon čega su vrlo brzo postali popularni dilje svijeta, a od tada je prošlo deset godina

Upoznali su se još za vrijeme studentskih dana u Zagrebu gdje su pohađali Glazbenu akademiju, nakon čega su školovanje nastavili u Velikoj Britaniji, Luka u Londonu, a Stjepan u Manchesteru, prvi zajednički uradak javnosti su prezentirali u siječnju 2011. godine. Sve se dogodilo u prva dva tjedna od objave obrade hita Michaela Jacksona. Od broja poruka i poziva koje su dobili Stjepan Hauser je smršavio deset kilograma od stresa. Nisu spavali noćima.

  • +6
2Cellos Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Šulića i Hausera kontaktirali su ubrzo iz diskografske kuće Sony Masterworks, za koju su samo četiri mjeseca kasnije već snimili prvi album. U ljeto iste godine već su svirali na turneji engleske zvijezde Eltona Johna, na njegov osobni zahtjev. Slavni violončelist na Instagramu se prisjetio važnog trenutka za njihovu karijeru i čestitao Luki i sebi rođendan svog dvojca.

Stjepan Hauser je fanovima pokazao i kakvu tortu je dobio povodom rođendana benda.

Imali su suludi tempo - odrađivali su dvjesto letova godišnje, nebrojena snimanja i intervjue, održavali koncerte iz noći u noć, putovali su po svim kontinentima. Pošteno su se naradili, pri čemu su zaradili ozbiljan novac. Jednim od najvažnijih nastupa karijere smatraju pojavljivanje na otvorenju finala Lige prvaka u Kijevu koje je bilo u svibnju 2018. godine kada su pred međunarodnom publikom odsvirali himnu tog velikog natjecanja dok su igrači Liverpoola i Real Madrida izlazili na nogometni travnjak. Zajedno su objavili šest albuma, a tadašnji hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipović prigodom obilježavanja Dana državnosti 2014. odlikovao ih je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića.

Kako su sazrijevali i istodobno gradili zajedničku karijeru Lukina i Stjepanova različitost sve je više dolazila do izražaja, baš kao i njihovi životni planovi, pa je bilo pitanje dana kada će se dogoditi neizbježno 'dosta'. Nakon zadnje odrađene američke turneje 2018. godine, dvojac je odlučio napraviti predah. Oboje tvrde da to nije konačan kraj njihove zajedničke karijere, nego samo pauza. Oboje rade na solo albumima, a Luka Šulić je uz to posvećen i svom obiteljskom životu.