ne skriva uzbuđenje

Dino Jelusić otkrio kako je stigao poziv za Whitesnake i što ga je najviše dirnulo

30.07.2021 u 10:29

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana odjeknula je vijest kako je jedan od naših ponajboljih vokalista postao član kultne grupe Whitesnake. Iduće godine na turneji po Europi s njima će, kao drugi vokal, klavijaturist te na nekim pjesmama i gitarist, nastupati Dino Jelusić

Dino Jelusić gostovao je u četvrtak navečer kod Mojmire Pastorčić u RTL Direktu i među ostalim otkrio tko mu je sve čestitao na toj velikoj vijesti i časti da nastupa s jednim od najvećih hard rock bendova na svijetu.

'Pjevač Rainbowa i Deep Purplea, čovjek za kojeg sam saznao da sam mu ja novi najdraži pjevač, pa sam bio malo u šoku. Jako puno ljudi sa svjetske scene, gitaristi, članovi Guns'n'Rosesa, Machine Heada, Spliknota...Svi živi. Puno više me dirnulo to koliko mi se kolega s naše scene javilo od Matije Cveka, Massima koji me zvao i bio na emotivnom rubu, iako je on često na emotivnom rubu. Jaques Houdek koji je u svom stilu ispsovao sve živo prije nego mi je čestitao, Radojka Šverko koja me nazvala jučer ujutro. Baš mi je bilo toplo oko srca', rekao je glazbenik.

David Coverdale, frontman Whitesnakea mu je, kaže, rekao da aposolutno želi svaki segment njega iskoristiti u bendu. 'Poslao sam mu poruku da ga pitam što točno ja trebam, rekao je da se opustim, da ima vremena jer turneja počinje tek za godinu dana, do tad još imam svoj tour idući mjesec. Ima vremena za spremanje', ispričao je Dino za RTL Direkt.

Budući da je Coverdale pred penziju, Dino je objasnio hoće li ga naslijediti. 'Prerano je da o tom pričamo. Čak i ako dođe do toga moj osobni stav je da se Whitesnake, David Coverdale i ja se ne bi baš u to upuštali. Iskreno, počašćen sam da me zvao. Da preuzem tako etabliran bend, ne znam koliko to ima smisla, to je kao da u Led Zeppelin dođe mladi pjevač i sad je odjednom on Led Zeppelin. Mislim da bi bilo pametnije sad biti u Whitesnakeu i onda se pozabaviti svojim radom.

Otkrio je kako je stigao njegov poziv u slavni bend. 'Tijekom korone sam jako puno radio sa Joelom Hoekstraom koji je član Whitesnakea. To je poveznica. Nazvao me u dva ujutro i rekao da upravo gleda moje videe sa Coverdaleom i da je David zaljubljen, oduševljen. I doslovce je pitao u dva ujutro 'Želiš biti u Whitesnakeu?', ja sam rekao 'Dva ujutro je, ne znam jel me netko zeza na mobitel, ajmo se čuti sutra ujutro'. Ujutro je Coverdale nazvao', kaže Dino i opisao kako je tekao razgovor s frontmanom.

'Poprilično bizarno. Počeli smo obojica umirati od smijeha i rekao je 'Čuo sam da te neki David Coverdale zove u bend', ja sam rekao 'I ja sam čuo, ali sam to vjerovatno sanjao. Sad sam se javio da vidim je li to java'. Rekao sam: 'štogod želiš od mene, bila bi mi čast'. Prvenstveno ovo radim iz časti prema Davidu i jer mi je od malena Whitesnake najdraži bend', ističe naš multitalentirani glazbenik (svira i bubnjeve, gitaru, bas, ukupno 7 instrumenata).