KONTROVERZNI PODUZETNIK

Cure novi šokantni detalji o Billu Gatesu i njegovom ponašanju na poslu: 'Uredski je nasilnik koji je vikao na zaposlenike'

30.06.2021 u 12:42

Bionic
Reading

Nakon što je u svibnju objavljeno kako se Bill Gates i njegova supruga Melinda razvode nakon 27 godina braka i troje djece, na vidjelo su izašle mnoge dosad nepoznate činjenice o suosnivaču Microsofta

Kako piše New York Post, američki poduzetnik i suosnivač Microsofta, nije bio vjeran svojoj supruzi Melindi, a prema nekim izvorima, na poslu se ponašao pored pravog uredskog nasilnika.

Bivši izvršni direktor Microsofta ispričao je Insideru kako je vidio jednom prigodom vidio Billa Gatesa kako izmjenjuje nježnosti s nekom djevojkom u francuskom skijalištu u Alpama godinu dana nakon što je počeo vezu s Melindom.

Inače, u jednom ranijem izvješću je bivša članica uprave Microsofta Maria Klawe optužila Gatesa da je odbacio napore u pogledu etničke i rasne raznolikosti tijekom zasjedanja odbora 2010. godine.

Gates je, objasnila je, odbacivao sve inicijative za uvođenje raznolikosti kao pokušaj uništavanja Microsofta.

Kad bi članovi odbora predložili da se razmotre različitiji kandidati za buduće izvršne uloge, Gates bi navodno odgovorio: 'Pokušavate li time uništiti tvrtku?'

Osim toga, Bill Gates je u tom izvješću opisan kao uredski nasilnik i ženskaroš.

'Poruka je glasila: 'Briga o raznolikosti nema nikakve veze s uspjehom Microsofta', prisjetila se Klawe, članica uprave od 2009. do 2015. godine.

  • +3
Bill i Melinda Gates Izvor: Profimedia / Autor: Chris Radburn / PA Images / Profimedia

Još jedan bivši izvršni direktor Microsofta rekao je za Insider da je Gates bio katkad neugodan.

'Bill je jednako vikao na sve', rekao je bivši izvršni direktor. Drugi Microsoftovi zaposlenici su pak neka njegova nepoželjna ponašanja pripisivali ipak pukoj nespretnosti. 'Ne zna se šaliti niti kako se povezati s ljudima. Ako vam je rekao da mu se sviđa vaša kosa, nije pokušavao koketirati s vama. Zapravo mu se stvarno sviđala vaša kosa', rekao je jedan bivši izvršni direktor.

Ova najnovija saznanja o četvrtom najbogatijem čovjeku dolaze u trenutku kad se on razvodi od svoje supruge. Razvod dolazi i usred pitanja o vezama osnivača Microsofta s optuženim pedofilom Jeffreyem Epsteinom i saznanjima da je prošle godine Bill Gates napustio Microsoftov odbor usred istrage o njegovoj navodnoj vezi sa zaposlenicom.

Inače, Gates je negirao bilo kakvo 'poslovno partnerstvo ili osobno prijateljstvo' s Epsteinom, rekavši da su njihovi sastanci bili isključivo povezani s filantropijom. Ali Daily Beast izvijestio je da je Gates posjetio Epsteinovu vilu na Manhattanu kao 'predah od braka'.

Kompanija Microsoft, koja nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar na ova najnovija saznanja, pokušava se distancirati od navodnog Gatesovog lošeg ponašanja.

'Microsoft iz 2021. godine vrlo se razlikuje od Microsofta iz 2000.', rekao je u svibnju izvršni direktor Satya Nadella, dodajući kako će tvrtka istražiti navode o nedoličnom ponašanju čak i ako su stari desetljećima.