trenuci slavlja

Čestitke se nižu: Anja Šovagović Despot se pohvalila velikom viješću u obitelji

20.09.2023 u 14:36

Bionic
Reading

Kako li je samo danas ponosna glumačka diva, spisateljica i glazbena umjetnica. Na društvenim mrežama je otkrila novi uspjeh svoje kćeri Ane

Naša proslavljena glumica Anja Šovagović Despot ne skriva zadovoljstvo zbog svoje skladne i sretne obitelji pa povremeno rado podijeli obiteljske fotografije na društvenim mrežama. Ovog puta imala je nešto posebniji razlog zbog kojeg dobiva čestitke sa svih strana.

'Ponos do neba! I treća diploma je pala! 'Šuma Striborova' kao crtani film s kojim je autorica Ana Despot diplomirala s peticom na ALU, smjer Animirani film!'. Živjela, čudesna moja!', poručila je ponosna mama svojoj mezimici.

Ana ima dvije diplome, onu iz engleskog jezika i književnosti, kao i onu iz francuskog jezika i književnosti. Prije dvije godine je u Puli predstavila svoj preddiplomski crtićem 'Jaje’ za koji je napisala scenarij, izvela animaciju, režirala ga i sinkronizirala. Poput majke i ujaka Filipa Šovagovića njeguje i ljubav prema glazbi te je članica akademskog zbora Concordia discors, a svojedobno je snimila duet s mamom te nastupila na jednom domaćem glazbenom festivalu.

'Od majke sam naslijedila smisao za humor, empatiju te njezinu težnju ka perfekcionizmu koja nas sve ponekad izluđuje, na oca staloženost i neku vrstu skromnosti. Kreativnost i strast za umjetnošću došle su kao kombinacija njihovih osobnosti. Otac mi i dan danas govori da sam trebala postati glumica, a ja mu uporno prkosim’, izjavila je ranije Ana Despot za Jutarnji list.

Prisjetimo se, Anja Šovagović-Despot i Dragan Despot u braku su od 1986, a osim Ane, imaju i sina Josipa.

  • +3
Anja Šovagović Despot Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL