CORINNA ZU SAYN-WITTGENSTEIN

Bivša ljubavnica španjolskog kralja otkrila detalje o njihovoj vezi, a kraljicu Sofiju optužila da je plasirala zlobne medijske tekstove

23.11.2022 u 06:34

Bionic
Reading

Tek sada, kada se vjerojatno osjeća sigurno, Corinna zu Sayn-Wittgenstein spremna je govoriti o detaljima svoje ljubavne afere s bivšim španjolskim kraljem Juanom Carlosom. Ovoga puta dotakla se njegovog tajnog lova u Bocvani, a prozvala je i bivšu kraljicu Sofiju, za koju vjeruje da je plasirala zlobne medijske tekstove

U najnovijoj epizodi podcasta novinara Bradleyja Hopea, nazvanog jednostavno 'Corinna and the King', ljubavnica bivšeg španjolskog kralja Juana Carlosa, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, raspričala se o kontroverznom lovu u Bocvani, organiziranom 2012. godine, kada je Španjolsku potresala velika kriza. Ovaj podcast inače istražuje odnos 57-godišnjake s bivšim kraljem, aludirajući zapravo da je to imalo ključnu ulogu i u abdikaciji Juana Carlosa 2014. godine.

Tek je sada Corinna otkrila da u vrijeme putovanja u Bocvanu više nisu bili u izvanbračnoj vezi, već samo prijatelji. Njihova veza trajala je od 2004. do 2009. godine, a putovanje joj je predložio sam kralj, misleći da je to idealan poklon za 10. rođendan njezinog sina. Da on namjerava maksimalno iskoristiti odmor u Bocvani, postalo joj je jasno čim je vidjela kutije pune vina koje su stigle s njima.

Nakon večeri provedene u pijančevanju kralj se idućeg jutra probudio u jakim bolovima, rekavši da se ne sjeća ničega što se događalo večer prije. Corinna sada tvrdi kako je njoj rečeno da će se njezin privatni zrakoplov iskoristiti za putovanje kralja natrag u Španjolsku, točnije u Madrid.

  • +3
Corinna zu Sayn-Wittgenstein Izvor: Profimedia / Autor: JP Yim / Getty images / Profimedia

Tek sada postavlja si pitanje krije li se možda razlog za to što službeni zrakoplov kraljevske obitelji nije mogao poletjeti u tome što se cijelo putovanje držalo u tajnosti od vlade, kao i u tome da je sve troškove platio sirijski biznismen. Kada su vijesti o lovu u Bocvani ipak procurile u javnost, sve je to izazvalo neviđenu buru, a skupi odmor itekako je razbjesnio španjolski narod koji je u to vrijeme prolazio kroz tešku ekonomsku krizu.

Kralj se ispričao narodu, a to je primljeno na različite načine - dok su neki prihvatili ispriku, više je bilo onih koji su ga ismijali. Ono što se tada dogodilo iznenadilo je sve, pa i Corinnu. Naime španjolski mediji prekršili su dugogodišnji dogovor koji su imali s kraljevskom obitelji te su objavili njezino puno ime i prezime, potvrđujući time da njihova veza nije samo glasina, već stvarnost.

Kada se danas prisjeća tog razdoblja, kaže da su joj teško padali novinski tekstovi o njoj u kojoj su je nazivali 'ubojicom slonova', ali i direktno je optužujući da zbog nje kralj nije bio uz svog ozlijeđenog maloljetnog unuka koji se nakon nestručnog rukovanja oružjem propucao, iako se nije ni smio približiti vatrenom oružju.

Sama Corinna uvjerena je da je ulje na vatru dodala kraljica Sofia, no za to nema nikakve službene dokaze. Nakon što je njihova veza razotkrivena za Corinnu su počeli stresni dani jer su je mediji pratili u stopu, a i sam kralj je inzistirao na tome da ima osiguranje koje je zapravo upravljalo njezinim uredom i domom.

  • +3
Kraljica Letizia s bivšim kraljem Juanom Carlosom i kraljicom Sofijom Izvor: Profimedia / Autor: PPE/face to face / Face to Face / Profimedia

Inače, kako je već priznala, njihova je petogodišnja veza krenula nizbrdo 2009. godine, kada se njezin otac Finn Bönning Larsen razbolio te je ona počela voditi brigu o njemu, a potom je Juan Carlos otkrio da se viđa s drugim. Njoj je zasmetalo i to što ju je, kako tvrdi, jednom prilikom kraljica Sofia u palači Zarzuela u Madridu prozvala zbog njihove afere pred kraljem Juanom Carlosom, a on je u tom trenutku izgledao potpuno zatečeno. Dodala je da se pokazao kao pravi nesposobnjaković u vođenju cijele te situacije, a ona sama 'htjela je propasti u zemlju'.

U podcastu je Corinna progovorila i o optužbama za korupciju s kojima se suočio njezin bivši ljubavnik te je ustvrdila kako ga je redovito viđala kada bi se s putovanja vraćao s gotovinom, nikada ne želeći joj reći odakle mu novac. 'Znao je dolaziti s tih putovanja sretan poput malog djeteta i uvijek bi s njim bila torba puna gotovine. Kada bih ga pitala što je to, rekao bi mi da je to od prijatelja.'

  • +5
Bivši španjolski kralj Juan Carlos Izvor: Profimedia / Autor: Sailingshots By MaríA Muiñ / Zuma Press / Profimedia

Bivša ljubavnica već je u prošloj epizodi ustvrdila da je njihova veza bila takva da se ona osjećala kao da je u braku s 84-godišnjim Juanom Carlosom, a potom ga je opisala kao duhovitog i poprilično upornog, kao i najvećim zavodnikom u kraljevskom svijetu.

Inače, kralj i Corinna upoznali su se na imanju vojvode od Westminstera, La Garganta, u južnoj Španjolskoj, gdje su oboje prisustvovali zabavi. Majka dvoje djece u to je doba bila u braku s drugim suprugom, princem Casimirom zu Sayn-Wittgensteinom, no živjeli su razdvojeni. Kralja je impresionirala kada je prekršila kraljevski protokol, napuštajući stol prije negoli je on završio s večerom.

Nakon toga počeo joj je slati ljubavna pisma i cvijeće svakoga dana. Kada se iduće godine i službeno razvela od supruga, afera s kraljem postala je još intenzivnija. Samom sebi dao je tajno ime, gospodin Sumer, i nazivao bi je desetak puta dnevno u njezin ured, dok je ona na sve načine pokušavala sakriti ikakve tragove koji bi mogli povezati je s kraljem.