NE MARI ni za koga

Bivši španjolski kralj Juan Carlos ignorirao sve molbe vlade i stigao na pogreb, a pored sina i snahe stao je tek unutar crkve

19.09.2022 u 13:11

Bionic
Reading

Unatoč molbama španjolske vlade da se ne pojavljuje u Londonu, bivši i osramoćeni kralj Juan Carlos stigao je u Westminstersku opatiju na sprovod kraljice Elizabete II, no ne i sa sinom, kraljom Felipeom VI i kraljicom Letizijom. Pored njih, točnije pored snahe, stao je tek unutar crkve

Uz pomoć štapa, ali i oslanjajući se na muškarca u crnom odijelu koji je hodao pored njega, osramoćeni, bivši španjolski kralj Juan Carlos ipak je stigao u Westminstersku opatiju na pogreb kraljice Elizabete II.

Bivši monarh, 84-godišnji Juan Carlos, koji trenutno živi u samonametnutom egzilu u Abu Dhabiju, u London je stigao sa svojom suprugom, bivšom kraljicom Sofijom, iako odavno ne žive zajedno, te su javna tajna bile njegove mnogobrojne ljubavnice.

Unatoč molbama španjolskog premijera Pedra Sancheza da ne prisustvuje današnjem državnom sprovodu, Juan Carlos oglušio se na sve i na iznenađenje sviju stigao pred Westminstersku opatiju, zajedno s ostalim svjetskim vođama i čelnicima, kao i članovima europskih kraljevskih obitelji.

Bivši španjolski kralj Juan Carlos Izvor: Profimedia / Autor: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

On i kraljica Sofia čak su jučer bili prisutni na prijemu u Buckinghamskoj palači, koju je organizirao kralj Charles III.

Španjolska vlada jasno je dala do znanja da želi da samo aktualni kralj, Juan Carlosov sin, Felipe VI bude jedini predstavnik Španjolske na državnom pogrebu, no on je to odlučio izignorirati.

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

[FOTO] Uglednici na sprovodu: Odmah iza Brigitte i Emmanuela Macrona u Westminstersku opatiju ušetao i bračni par Milanović

Pogledaj galeriju