Biografski film

Angelina Jolie utjelovila opernu pjevačicu Mariju Callas: Procurile su prve fotografije sa seta

11.10.2023 u 22:14

Bionic
Reading

Holivudska glumica možda ima jedno od najprepoznatljivijih lica svih vremena, ali to je ne sprječava da se potpuno transformira u kultnu i kontroverznu opernu pjevačicu za svoju nadolazeću ulogu u filmu 'Maria' Pabla Larraína, redatelja Jackie i Spencer

Film 'Maria' sigurno će biti prava poslastica za ljubitelje opere i one koji vole intrigantne biografske priče, a lik najveće operne dive svih vremena utjelovljuje Angelina Jolie, što je njezin povratak na veliko platno nakon uloge u filmu Eternals iz 2021. godine. Odavno se profilirala kao uspješna redateljica, a poznata je i po svom humanitarnom radu s UNCHR-om.

Posebna pažnja posvećena je i kostimima, a sa seta u Bugarskoj u ponedjeljak su procurile prve fotografije Jolie u novoj ulozi od kojih se na jednoj vidi kako glumica pozira noseći debele, okrugle naočale sa smeđim okvirom u bijelom pletenom džemperu, a na drugoj je vidimo u glamuroznijoj verziji operne pjevačice s olovkom za oči, bisernim naušnicama i šeširom od čipke širokog oboda.

Odjeća koju glumica nosi u filmu temelji se na pravim odjevnim predmetima koje je nosila Callas, a kolekcija se sastoji od krznenih jakni, šešira i naočala, te raznih stiliziranih frizura iz različitih razdoblja života Marie Callas.

Film je utemeljen na istinitim događajima i priča burnu, lijepu i tragičnu priču o životu međunarodne operne dive (imala je vokalni raspon od tri oktave) koja je pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća punila stupce novina i časopisa više od filmskih zvijezda. Umrla je u Parizu 1977. od posljedica srčanog udara u dobi od 53 godine u svom pariškom stanu. Bila je ovisna o opijatima, te je ovisila o milosti sestre i svog posljednjeg ljubavnika kojeg je jedva podnosila.

Larraín, koji je prethodno režirao zapažene filmove Jackie, o bivšoj prvoj dami Jackie Kennedy te Spencer, biografsku priču o Princezi Diani, nedavno je govorio o svom ushićenju zbog nadolazećeg projekta, objašnjavajući: 'Nevjerojatno sam uzbuđen započeti produkciju Marije, za koju se nadam da će publici diljem svijeta približiti izvanredni život i rad Marije Callas, zahvaljujući veličanstvenom scenariju Stevena Knighta, radu cijele glumačke postave i ekipe, a posebno, Angelininom briljantnom radu i izvanrednoj pripremi'.

Jolie je također izrazila svoju zahvalnost što je dobila ulogu, prethodno rekavši: 'Vrlo ozbiljno shvaćam odgovornost za Marijin život i nasljeđe. Dat ću sve od sebe da odgovorim na izazov. Pablo Larraín je redatelj kojemu se dugo divim. Dobiti priliku ispričati više o Marijinoj priči s njim, i uz scenarij Stevena Knighta, je dugoočekivani san.'

Osim Jolie, u filmu još glume i Valeria Golino kao Marijina sestra Jackie Callas, Haluk Bilginer kao Marijin ljubavnik Aristotle Onassis te Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher i Kodie Smit-McPhee. Snimanje će se odvijati tijekom osam tjedana u Parizu, Grčkoj, Budimpešti i Milanu, a izlazak filma se očekuje sljedeće godine.

Angelina Jolie kao Maria Callas Izvor: Profimedia / Autor: Nassou.fr / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia