'atelier jolie'

Angelina Jolie o svom modnom brendu: 'Nije mi cilj postati velika i slavna dizajnerica'

28.09.2023 u 12:04

Bionic
Reading

Angelina Jolie priznaje da je vrlo uzbuđena što će postati dio svijeta mode, iako joj to nikada nije bilo u planu

Slavna glumica Angelina Jolie prije nekoliko mjeseci u New Yorku je pokrenula ambiciozan projekt naziva 'Atelier Jolie' s ciljem promicanja uradaka lokalnih dizajnera te kreiranja ekološki osviještenih kolekcija, koji imaju predispoziciju unijeti velike promjene u modni svijet.

No, iako dijeli iste vrijednosti poput talentiranih umjetnika u svom 'Atelieru', ističe kako nema namjeru samostalno kreirati modne komade.

'Nije mi cilj postati nekom velikom i slavnom dizajnericom. Želim izgraditi modnu kuću koja će pružiti priliku drugim ljudima da to postanu. Tijekom godina upoznala sam mnogo talentiranih dizajnera i krojača te mi je cilj dati im mogućnost da svijetu pokažu svoje radove', rekla je Jolie za Vogue.

  • +5
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

U cijeli projekt uklopila je i svoju težnju za pomaganjem izbjeglicama te je otvorila kafić koji će surađivati s dobrotvornim organizacijama.

Istaknula je i kako su joj u svemu ogromna pomoć i podrška bila njena starija djeca, 19-godišnji Pax koji je osmislio i realizirao logo te 18-godišnja Zahara s kojom je pronašla željeni prostor na Manhattanu.

'Ponekad sam vrlo impulzivna, no Zahara stoji s obje noge na zemlji, odlučna je i promišljena. Kada se ona složila s odabirom ovog prostora, to je bilo to', rekla je i dodala:

KRALJICA MINIMALIZMA

Elegantan outfit Angelina Jolie zaokružila je moćnim detaljem prestižnog brenda

Pogledaj galeriju

'Čak mi je malo smiješno da smo svi završili u modi jer nitko od nas nije osobito zaluđen trendovima. No, ipak je odjeća ono u čemu provodimo svoj cijeli život i mislim da je to područje vrijedno istraživanja, posebno za mlade ljude. Važno mi je da moja djeca osjećaju da mogu biti baš ono što jesu u odjeći koju nose.'

Angelina Jolie nedavno je ostvarila suradnju s brendom Chloé, povodom čega je prokomentirala pronalazak vlastitog stila.

'Ponekad, način na koji se oblačimo govori 'Ne zezaj se sa mnom', ali nakon što sam prošla fazu velike povrijeđenosti, terapeut me upitao bih li probala nositi lepršavu odjeću. Možda zvuči glupo, ali osjećala sam kao da sam 'tvrđa' ako nosim hlače i čizme cijelo vrijeme. No, jesam li dovoljno jaka da nosim laganu odjeću? Ne, u to vrijeme nisam bila', rekla je Jolie i zaključila:

'Sada, s 48 godina, još uvijek otkrivam tko sam, a samim time i kakav je moj stil. Pretpostavljam da se još pronalazim kao osobu, a dio tog puta je i rad u ovom kreativnom prostoru.'