GLOBALNA ANKETA

Amerikanci proglašeni najduhovitijom nacijom na svijetu

08.06.2011 u 10:10

Bionic
Reading

Nijemci su najmanje duhovita nacija, Amerikanci su najduhovitiji, a Španjolci zabavniji od Francuza i Talijana, pokazuju rezultati globalne internetske ankete

Na društvenoj mreži Badoo.com, 30.000 ispitanika iz 15 zemalja birali su najzabavniju i najmanje duhovitu naciju na svijetu te glasovima odlučili da su najzabavniji Amerikanci koje slijede Španjolci i Talijani, piše Reuters.

Na popisu najmanje smiješnih vode Nijemci koji su tako potvrdili tezu Marka Twaina koji je rekao kako u njemačkim vicevima nema ništa smiješno. Malo bolje su na listi neduhovitih nacija prošli Rusi i Turci.

'Pardon my french'
Britanci, narod Monty Pythona i 'Officea', saznali su u anketi da drugim nacijama nisu tako zabavni kako sami misle. Na top ljestvici 15 duhovitih nacija našli su se na slabom sedmom mjestu iza Brazilaca, Francuza i Meksikanaca. Na ljestici koja je rangirala nacije prema kriteriju koja je najmanje duhovita, Britanci su se našli na četvrtom mjestu, nešto bolji od Turaka.
'Bojim se da ne držimo neke od rezultata jako smiješnima', izjavio je Lloyd Price direktor marketinga stranice Badoo koji je Britanac.

Amerikanci su na vrhu ljestvice, kao nacija koja je globalnom selu doprinijela TV serijama 'Prijatelji', 'Simpsons', 'Frasier', 'Seinfeld' i velikanima komedije braćom Marx Woodyjem Alleneom Stevom Martinom Benom Stillerom i drugima.