BLUE-SKYE SPENCE

'Željela bih imati međunarodnu publiku'

09.06.2014 u 10:23

Bionic
Reading

19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film festival održat će se od 17. do 21. lipnja u Karlovcu, a mi vam predstavljamo neke od sudionika festivala koji okuplja goste od domaćih umjetnika i filmskih autora do umjetnika širom vijeta, poput umjetnice iz Sjedinjenih Američkih Država – Blue-Skye Spence. Ova je djevojka cijeli život okružena kamerama i filmskom umjetnosti. Zato od nje možemo ​​mnogo očekivati. Zar ne?

Tko je Blue-Skye Spence?

Ja sam irsko-američka redateljica, umjetnica, studentica, kći, sestra. Ja sam mnoge stvari, ja sam Blue-Skye. Moja mama je fotograf i profesor umjetnosti, tako da sam odrasla oko kamere, fotoaparata i umjetnosti.

Otkud odluka da se prijaviš na ovaj festival?

Čula sam za ovaj festival kada sam bila na Plasencia International Film Festivalu mladih i bilo je uzbudljivo prijaviti se na još jedan novi.

Opiši malo kako se snima plesni film. To je neobičan filmski žanr.

U mojem plesnom filmu se nije radilo o tradicionalnoj plesnoj formi, već o plesu na svili. Snimala sam plesu skupinu dok su trenirali i izvodili svoj ples. Podijelili su svoja mišljenja i naučili nas nešto o tom jedinstvenom plesnom obliku. Ples na svili je nešto u čemu i sama uživami htjela sam to podijeliti s drugima. Spektakularan je i šaren, savršen za film!

Što očekuješ od svog filma?

Nadam se da će biti dobro primljen, voljela bih izgraditi međunarodnu publiku za moje filmove.

Vidiš li se u filmskom svijetu i u budućnosti?

Iduće ću četiri godine studirati izradu modela, dizajn i digitalne efekte na Institutu za umjetnost, dizajn i tehnologij u Irskoj. Nakon toga možda planiram povratak u Ameriku gdje ću ići na magisterij ili se direktno početi baviti filmskom, televizijskom ili kazališnom produkcijom.

19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival, na kojima gostuje ova američka umjetnica, održati će se u Karlovcu od 17. do 21. lipnja