ADRENALINSKI FRIK

Za nepovjerovati je na što je sve Tom Cruise spreman

15.07.2015 u 18:41

Nemoguća misija: Odmetnuti
Bionic
Reading

Otprije je poznato da glumac Tom Cruise svoje akcijske scene voli izvoditi sam, rijetko kada uz pomoć kaskadera, no na snimanju petog nastavka serijala 'Nemoguća misija: Odmetnuti' nadmašio je i samog sebe

Ako ste se pitali zašto vratolomije Toma Cruisea u filmu 'Nemoguća misija' izgledaju tako stvarno, odgovor je vrlo jednostavan - zato što jesu stvarne!

Skakanje s prozora na 124. katu Burj Kahlife u Dubaiju, borbe sa samurajskim mačevima, penjanje po najvišim planinskim vrhovima bez užeta - vratolomije su koje nisu nimalo strane poznatom glumcu.

Ovisnik o adrenalinu uvijek je inzistirao da u svim svojim vratolomijama sudjeluje sam, bez ikakve pomoći kaskadera. Pa ipak, malo tko je mogao očekivati da će se potpuno samostalno upustiti u snimanje scene u kojoj visi s ogromnog Airbusa A400M u letu. Spomenimo da je snimanje scene ponovljeno osam puta.

Tehničari i cjelokupna ekipa na filmskom setu konstantno su pratili Cruisea u akciji, a koordinator kaskadera Wade Eastwood u nevjerici je izjavio: 'Ne možete objesiti zvijezdu vrijednu preko milijun dolara na vanjsku stranu aviona, ali Tom je htio biti na vanjskoj strani tog aviona u letu!'

Ako tome još pridodamo činjenicu da je redatelj i jedan od scenarista ovog nastavka 'Nemoguće misije' Oscarom nagrađeni Christopher McQuarrie (zlatni kipić osvojen za scenarij filma 'Privedite osumnjičene'), sigurni smo da napetosti i sjajnih akcijskih scena neće nedostajati.

Uz Toma Cruisea, glavne uloge tumače Alec Baldwin, Rebecca Ferguson, Jeremy Renner, Simon Pegg, Ving Rhames i Sean Harris.

Film 'Nemoguća misija: Odmetnuti' u kina dolazi 30. srpnja u distribuciji Blitz film i video distribucije.