GUS GUS U AQUARIUSU

Vulkanski techno soul protresao Jarunsko jezero

  • Autor: Ivana Bukna
  • Zadnja izmjena 17.10.2012 09:48
  • Objavljeno 17.10.2012 u 02:19
Gus Gus (02)

Gus Gus (02)

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Islandski elektronski kolektiv Gus Gus u utorak je po treći put nastupio na domaćem terenu. Vidno lakši za dva člana, preostali dio, ovih s pravom samoprozvanih techno soulera, uspješno je popunio glasovnu prazninu zadovoljavajućim jednoipolsatnim nastupom na Jarunskom jezeru
Matej Grgić

Matej Grgić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Za malo koji sastav prepoznatljiv na svjetskoj razini može se reći da dva puta u tekućoj godini pohodi domaće prostore. Nakon izvrsnog ljetnog nastupa na Harteri, bilo je pitanje vremena kad će se sjevernjački elektro velikani ponovno pojaviti pred vratima. Svatko tko je imao prilike prisustvovati prošlim koncertima Gus Gusa, zna o kakvom je doživljaju riječ.

Nastup je kasnio nešto više od pola sata, no kad su na stage kročili Biggi Veira u, nazovimo ih, muškim štiklama i President Bongo primivši se svojih pult pozicija, šou je mogao započeti, a prostor kluba Aquarius postajao je sve tjesniji.

Dvojcu za pultom nedugo nakon toga pridružio se Daniel Agust otpjevavši dionice pjesme 'Add this song' u nešto vokalno i zvukovno izmijenjenom izdanju, no sasvim tipičnom za nastupe Gus Gusa. Riječ je o sastavu koji je poznat po vještom i uspješnom animiranju publike kojeg ni ovaj put nije nedostajalo. Agustovo kretanje na pozornici u publici je svakom numerom budilo sve više plesne energije.

Set lista je ovaj put bila nešto drugačija od njihovog ljetnog domaćeg nastupa, no isto tako nije previše odskakala od već viđenog. Osmi album 'Arabian Horse' izdan prošle godine činio je znatnu većinu naspram par pjesama iz ranijeg razdoblja ovog sastava. Svakako treba izdvojiti izvedbu pjesme 'Magnified Love' kojom je Daniel publici demonstrirao sve vokalne mogućnosti kojima raspolaže. Osim plesne interakcije s publikom, Daniel se nekoliko puta zahvaljivao na odličnom prijemu, naglasivši kako se zajedno sa svojim kolegama deset sati vozio iz Slovačke kako bi sinoć bio upravo s njima. Makar se to druženje na obostrano zadovoljstvo protezalo na solidnih, plesom provučenih sat i pol, projurili su rapidnom brzinom.

Sinoć je teško bilo ne primijetiti nedostatak dva snažna vokala, Högnija Egilssona i Urður Hákonardóttir koji su kreiranu glazbenu podlogu President Bonga i Biggija Veire činili tako posebnom, no ako se izuzme njihov izostanak, nastupu Gus Gusa, elektronskog sastava starog, analognog kova nema se što previše za zamjeriti.

220184,213574 ,205547,200192

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!