BUNDEKFEST VS. RUJANFEST

Više su me gurali na Severini nego na Hladnom pivu

26.09.2014 u 11:47

Bionic
Reading

Jeste li i vi među onima koji tvrde da se u Zagrebu 'ništa ne događa'? Pogledajte malo bolje oko sebe te se zapitajte što se to bijeli na Bundeku, odnosno kod West Gatea

Čim jesen stupi na snagu, zahuktavaju se događaji u Zagrebu. Rujanfest je tek spakirao svoje šatore, a isti takvi zabijelili su Bundek na kojem se održava Bundekfest.

Nekada je to bio jedan festival, ali su se rastali prije dvije godine, a gradonačelnik Milan Bandić odlučio je napraviti 'svoj' festival.


I narod se nije bunio. Zašto bi? Bolje je kad imaš mogućnost biranja. Tako je ove godine birao između Severine, Saše Matića, Jelene Rozge, Ivana Zaka, Bajage i Plavog orkestra ili na Bundeku ovih dana Hladnog piva, Tonyja Cetinskog, Massima i Psihomodo popa i mnogih drugih.

Pa ti, brate, biraj sa švedskog stola… Vašar je u gradu, a ja volim vašare, kirvaje i slične manifestacije sa svirkom, iako mi je mama puno puta savjetovala: 'Zašto ideš na koncert kad na miru možeš slušati kasetu kod kuće?'

Ne bilo mi teško, prije šest dana otišla sam na Severinu na Rujanfest, a sinoć na Hladno pivo.

Dobro, nemojte sad okretati očima. Ako kandidatkinja za predsjednicu može slušati Hladno pivo i Thompsona te to izjaviti u 'Nedjeljom u 2', mogu i ja izabrati svoj domaći miks.

Zanimljivo je to da sam više naguravanja i laktova pri prolasku ljudi doživjela na Severini, nego na Hladnom pivu. Kamo ide ovaj svijet?


VIP dio na Bundekfestu bio je potpuno prazan te se nitko nije tukao za mjesto u njemu kao što se dogodilo na Rujanfestu.

Atmosfera je sinoć bila odlična, debrecinka i fritule daleko dostupnije, a isto tako blizu je tramvaj, što rješava problem s ozbiljnim pripremama za vožnju kući iz West Gatea.

Hladno pivo prašilo je u svom stilu najavivši svoj CD i DVD 'Evo vam Džinovski' koji izlazi 1. studenog. Među svojim starim hitovima ekipa iz Gajnica je provukla novu pjesmu 'Majica'. Valjda su htjeli udarili kontru Lani Jurčević.

I? Gdje mi je bilo bolje, kao da čujem vaše pitanje. Iskreno - to vam je više manje-više sve isto. Uz note hitova, pri pronalasku svog mjesta pod binom sa svih strana zapuhuju vas mirisi hrane, u jednom šatoru su tamburaši, u drugom sevdalinke, a u trećem - tko će ga znati...