EDO MAAJKA:

U Zagreb sam došao dobro glazbeno potkovan

11.04.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Reper Edo Maajka, autor albuma 'Slušaj mater', 'No sikiriki', 'Stig'o ćumur', 'Balkansko a naše' i 'Spomen ploča', glasnogovornik je Dana prodavaonica ploča 2 koji će se održati u subotu, 21. travnja

Edo Maajka koji je završio svoj novi album 'Štrajk mozga' već neko vrijeme živi u Tel Avivu, veliki je ljubitelj prodavaonica ploča, a u subotu, 21. travnja, bit će glasnogovornik Dana prodavaonica ploča 2 u organizaciji Instituta hrvatske glazbe (IHG) te će se družiti s ljubiteljima glazbe u trgovinama u centru Zagreba.

'Moj stariji brat uveo me je u svijet slušanja muzike. Ne onog bezveze slušanja kad ti treba nešto da svirucka u pozadini dok učiš ili nešto radiš, nego onog pravog slušanja, kad jedva čekaš da pjesma počne, kad ti se popravlja raspoloženje i govoriš osobi do sebe: 'Ej, pazi sad ovog dijela'… Zahvaljujući bratu i toj ekipi vrlo brzo sam naučio uz gramofon i kasetaš skoro sve pjesme Atomaca, Zabranjenog pušenja, Šobića, Discipline, Azre i skoro svih ex-Yu bendova. Uzelo me. U Zagreb sam došao glazbeno dobro potkovan. Kad si tinejdžer, to nije mala stvar jer se bez problema uguziš u svaku ekipu koja na klupici cuga i svirucka. Ne znaš svirati, ali bar znaš tekst i davati ritam rukama po nogama. Nepogrešivo sam znao kako zvuči svaki ton solaže od Slasha, kako ide uvod i koliko dugo traje prije nego Nele kaže: 'Sam đavo ti je dao brzinu eskivaže', znao sam drugi i treći vers pjesama i sve 'hej ahaaaaa' ili 'Denise, otključaj, Denise' momente. Ako ne znaš te momente, onda ne znaš stvar! Vrlo brzo nađeš par takvih k'o ti. Kao u svakom 'geekluku', i ovdje se razmjenjuju informacije i dobra. Nasa okupljališta su koncerti i kafane. I, naravno, record shopovi', kaže Edo.

Dodao je da, gdje god dođe, uvijek posjeti prodavaonice ploča.

'Record shop je jedna od obaveznih stvari koje ću pogledati i ubiti par sati kopajući po albumima. Nekako, kad ulazim u takav dućan, osjećam se fino, nisam nikad imao priču i podjelu 'moji – tvoji', ali 'record shop' je bio i ostao mjesto gdje znam da su unutra neki moji', kaže Edo Maajka.