KRENUO IZ MOSKVE

Svjetska klasična turneja Maksima Mrvice stiže i kod nas

30.04.2015 u 21:21

Bionic
Reading

Maksim Mrvica, naš najpoznatiji klavirski virtuoz, u srijedu je nastupio u Moskvi, a već idućeg tjedna nastavlja klasičnu turneju u sklopu koje će održati niz koncerata i u Hrvatskoj i Sloveniji

Tijekom svibnja, u sklopu turneje, Maksim će nastupiti na pet koncerata i to u Slavonskom Brodu, Celju, Krapini, Karlovcu i Puli.

Nakon toga Maksim odlazi u Češku, potom na kinesku i južnokorejsku turneju te se poslije vraća u Hrvatsku i Sloveniju kako bi održao još tri koncerta - u Čakovcu, Mariboru i Zadru.

'Uvijek se trudim predstaviti klasičnu glazbu na drugačiji način, jer sam svjestan da među mladim ljudima nema toliko interesa za tu vrstu glazbe. Mislim da dosta toga ovisi o prezentaciji i imidžu i zato se i oko toga dosta trudim. Vjerujem da ću tako lakše privući mlađu publiku, a rezultat toga je upravo 30 do 40% mladih na mojim koncertima, koji inače možda ne bi nikada došli na njih', izjavio je nedavno Maksim Mrvica.

Na ovoj turneji Maksim će, pak, izvoditi klasična djela velikih skladatelja poput Musorgskog, Liszta, Chopina, Skrjabina, te svoje najpoznatije obrade poput 'Bohemian Rhapsody' grupe Queen, teme iz filma 'Godfather' i druge.

O klasičnoj turneji, koju upravo započinje, Maksim kaže:

'Klasična glazba je konstantna u mom životu. Ne mogu je napustiti i ne mogu živjeti bez nje. Zbog toga sam vrlo sretan što krećem na klasičnu turneju, na kojoj ću na pozornici biti sam s klavirom.'

Na klasičnoj turneji Maksim će promovirati i aktualni album 'Mezzo e Mezzo' koji će uskoro biti objavljen i u Hrvatskoj u izdanju Dallas Recordsa i moći će se kupiti na većini koncerata u sklopu turneje.

Nastupi u Hrvatskoj

8. svibnja, KRAPINA - Festivalska dvorana Krapina: Balkon 150kn | Parter 180kn (Blagajna POU Krapina, Tisak, Eventim.hr)
8. svibnja, KARLOVAC - Dom HV Zrinski: Balkon 125 | Parter 150 (Tisak, Agencija Kompas, eventim.hr)
12. svibnja, PULA - Istarsko narodno kazalište: Balkon 140kn | Parter 160kn | Mezazin 180kn (Blagajna INK, www.ink.hr)
18. lipnja, ČAKOVEC - Centar za kulturu Čakovec: Tribina 150kn | Parter 180kn (Blagajna centra za kulturu | Tisak | Agencija Kompas | eventim.hr)
30. lipnja, ZADAR - Poljana Šime Badunića: Parter 170kn (Blagajna HNK Zadar, Tisak, Eventim.hr)


Posebnost ovog albuma leži upravo u tome što je dio snimljen u klasičnom stilu kroz izvedbu kapitalnog djela Modesta Musorgskog 'Slike s izložbe', dok drugi dio zauzimaju već prepoznatljive Maksimove crossover izvedbe. Na albumu je surađivao sa sve poznatijim hrvatskim pijanistom Matejom Meštrovićem koji je radio klavirske aranžmane za sve skladbe koje je za Maksima na ovom albumu napisao Tonči Huljić.

Interes za Maksimove koncerte, kao i inače, vrlo je velik, posebice jer u sklopu turneje prvi put nastupa u nekima od gradova, stoga pozivamo sve da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice.