U KINIMA: 'KAD TE LJUBAV PRONAĐE'

Solidna romantika za blagdansko razdoblje

  • Autor: Luka Kašpar
  • Zadnja izmjena 20.12.2010 12:00
  • Objavljeno 20.12.2010 u 00:29
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Sasvim solidno ostvarenje koje neće razočarati ljubitelje žanra

Katherine Heigl već se neko vrijeme pokušava nametnuti kao moderna kraljica romantičnih komedija i ljubića općenito, što joj djelomično i uspijeva, s time da je koče često katastrofalni projekti, recimo ‘Ubojice’. Kvaliteta se nastoji popraviti kvantitetom, što i rezultira često takvim debaklima od filmova, ali to ne zaustavlja izlazak još jednog uratka već iste godine, ‘Kad te ljubav pronađe’. Već po plakatu je lako zaključiti o kakvoj je radnji riječ i sada je samo pitanje je li film još jedan flop u karijeri Katherine Heigl ili možda čak i solidno ostvarenje?

Samce Holly Berenson (Katherine Heigl) i Eric Messer (Josh Duhamel) povezuje prijateljstvo s jednim vjenčanim parom. Ne podnose se i jedino se viđaju na druženjima sa svojim prijateljima. Nagla nesreća u kojoj im prijatelji umiru ostavlja ih zatečene, ali najveće iskušenje im tek dolazi jer upravo su oni zaduženi za brigu o bebi preminulih i samim time natjerani da provode vrijeme zajedno. Može li posvađani dvojac preći preko razmirica i zbrinuti dijete?

Unatoč niskim očekivanjima, ‘Kad te ljubav pronađe’ začuđujuće je sasvim solidan uradak. Naravno, mana ima napretek, uključujući često slabe scenarističke ideje i posve predvidljivu radnju. No, gledajući ukupan dojam, film, bez obzira na nedostatke, funkcionira kao dobra, pozitivna romantična komedija. Možda najjači adut kemija je između glavnih glumaca, Katherine Heigl i Josha Duhamela, koji su uvjerljivi kao nespojivi par u neželjenoj situaciji. Doduše, tu se odmah pojavljuje i jedna od mana, a to je potpuna scenaristička koncentracija na te likove. Beba služi samo kao karikaturna poveznica, a sporedni likovi čak su i veći problem. Posve svedeni na stereotipove namijenjeni su humorističnom olakšanju, ali njihova prisutnost je samim time posve nepotrebna i pokazuje manjak scenarističke domišljatosti. Sve ovo zapravo je standardna mješavina žanra i glupo je previše komentirati te nedostatke, pogotovo kad je očito riječ o filmu koji i ne pokušava izbjeći te tipične mane. No baš kao takav uradak koji ih prigrljuje i gradi solidno ukupno iskustvo možemo zaključiti da je ovoga puta recept uspješno ‘skuhan’. Uz još i tehnički dobro odrađen posao koji se ne zanemaruje dodatnim opterećivanjem gledatelja vizualnim bravurama, ‘Kad te ljubav pronađe’ dobar je primjer solidnog modernog Hollywood ‘ljubića’ bez obzira na plošnost.

Zaključno, ‘Kad te ljubav pronađe’ ne donosi inovacije svojom predvidljivošću i ‘šablonskim’ scenarističkim pristupom, ali je dovoljno korektno izvedena romantična poslastica za ljubitelje žanra. Publika koja traži nešto dublje i slojevitije može ga zaobići, ali uzmemo li u obzir da film ne pokušava biti nešto što nije, onda je ovo svakako dobra romantična komedija i preporuka onima koji ih vole.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi