ASTRO PROFIL

Škorpioni - lijepi ali otrovni ili ranjivi i osvetoljubivi?

01.11.2016 u 09:17

Bionic
Reading

Škorpioni - lijepi ali otrovni ili ranjivi ali osvetoljubivi? Saznajte sve astrološke detalje fascinantnih Škorpiona

Vlada: od 22./23. listopada do 21./22. studenog
Element: voda
Kvaliteta: fiksna
Vladari: Pluton i Mars
Srodna kuća: osma
Suprotni znak: Bik
Dan u tjednu: utorak
Najbolji partneri: Ribe, Rak, Jarac, Djevica, Bik
Prikladna zanimanja: liječnik, biolog, kemičar, psiholog, poreznik, burzovni mešetar, programer, policajac, detektiv, vojnik, špijun, enigmat, parapsiholog
Dijelovi tijela: spolni organi, debelo crijevo
Životinje: škorpion, orao, lešinar, vuk, divlja svinja, zmija, zmaj, pauk, kukci
Biljke: gladiola, karanfil, metvica, geranij, kozja krv, češnjak, poriluk, kaktus, čičak
Metali: čelik
Drago kamenje: jantar, rubin, hematit, topaz, citrin
Boje: crvena, petrolej zelena, tirkizna
Zemlje: Norveška, Latvija, Alžir, Maroko, Zambija, Sirija, Libanon, Malezija, Kambodža, Panama, Urugvaj
Gradovi: Barcelona, Valencia, Padova, München, Liverpool, Newcastle, Washington, Baltimore, New Orleans, Milwaukee, Cincinnati


Škorpion je znak vodenog elementa i fiksne kvalitete kojim vladaju Pluton i Mars. Za razliku od vodenog elementa pitomijih znakova Raka i Riba, škorpionska je voda uzavrela pa podsjeća na vodu iz gejzira ili na magmu koja izvire iz utrobe zemlje.

Fiksni su znakovi oni koji vladaju sredinom godišnjeg doba. Uz Škorpiona to su Bik, Lav i Vodenjak. Fiksan u astrološkom smislu znači učvršćen i nepomičan, jer ga sa svake strane podupire po jedan znak iz istog godišnjeg doba. Kod Škorpiona to su Vaga i Strijelac.

Bog podzemlja Pluton pripisan je Škorpionu kao glavni vladar jer pripadnici ovog znaka imaju duboke i intenzivne emocije, prodoran um i sklonost ulaženju u bit stvari Njegov drugi vladar, bog rata Mars, simbolizira škorpionsku borbenost, silovitost, rušilačku energiju i jak spolni nagon.

Razaranje i stvaranje

Ovo je središnji znak jeseni, pa u njegovoj simbolici istaknuto mjesto zauzimaju obilježja tog sumornog godišnjeg doba. Dok se za vladavine Vage još opaža nešto ljetne topline i živosti, a priroda plijeni zagasitom ljepotom, Škorpiona je obilježen sve kraćim danima, tmurnijim nebom, mrtvim lišćem te prijetećim olujama i vjetrovima.

Usred vladavine Škorpiona, 7. studenog, počinje najtamnije tromjesečje u godini. To sumorno razdoblje s najmanje dnevnog svjetla traje do 4. veljače. Zbog opisanih obilježja prirode u vrijeme vladavine Škorpiona obilježava se i blagdan pokojnih – Svi Sveti. Uz ovaj znak vezuje se pojam smrti i stradanja zato što je on je osmi po redu znak zodijaka (osam je broj smrti)

Osobnost ljudi rođenih u znaku Škorpiona odražava ovaj dio godišnjeg prirodnog ciklusa. Destruktivnost i autodestruktivnost među najizrazitijim su obilježjima pripadnika ovog znaka. Glavni su im motivi za djelovanje osveta i izravnavanje računa. Njihov otrov nije namijenjen samo neprijateljima, nego ponekad i onima koje voli i - njima samima.

No kao što se priroda oporavlja nakon jeseni i zime, tako i Škorpion redovno pronalazi snage da se izvuče i iz najtežih stanja. On nije samo uništavanje, nego i razotkrivanje i stvaranje. Pozitivan tip Škorpiona, koji je zauzdao svoju silnu energiju i usmjerio je prema dobrim ciljevima, jedan je od najkorisnijih članova društva.