KINO EUROPA, OD 15. PROSINCA

Potražite najsretniju djevojku na svijetu

15.12.2009 u 15:33

Bionic
Reading

U kinu Europa od 14. prosinca možete upoznati 'Najsretniju djevojku na svijetu', dugometražni prvijenac Radua Judea

Upoznajte Deliju Fratilu, osamnaestogodišnjakinju iz provincijskog rumunjskog gradića. Djevojka je na nagradnoj igri osvojila novu Daciju Logan, a sve što treba učiniti kako bi se odvezla kući u novom automobilu jest snimiti reklamni spot u Bukureštu. Delijin sretni zgoditak pretvara se u noćnu moru kad gospodin i gospođa Fratila, njezini siromašni i prezaduženi roditelji, preuzmu stvar u svoje ruke.

Najsretnija djevojka na svijetu dugometražni je prvijenac Radua Judea, redatelja Katodne cijevi (2006), najnagrađivanijeg rumunjskog kratkog filma svih vremena koji je naša publika mogla gledati u programu Zagreb Film Festivala 2007. godine.

'Najsretnija djevojka na svijetu' prikazana je pak u ovogodišnjoj konkurenciji Zagreb Film Festivala te nakon premijernog prikazivanja na festivalu kreće u hrvatsku distribuciju 14. prosinca u kinu Europa, a osim u Zagrebu, film će početkom 2010. biti prikazan i u drugim gradovima u Hrvatskoj.

'Oluja'

Naslovnu je ulogu briljantno odigrala osamnaestogodišnja debitantica Andreea Bosneag, a u ulogama njenih roditelja pojavljuju se poznati rumunjski komičar Vasile Muraru i kazališna glumica Violeta Haret Popa kojoj je ovo prvi iskorak na filmska platna.

'Najsretnijoj djevojci', na programu kina Europa od 14. prosinca pridružit će se i njemački film Oluja redatelja Hansa Christiana Schmida s Kerry Fox, Anamarijom Marinca i Draženom Kühnom u glavnim ulogama te Krešimirom Mikićem, Tarikom Filipovićem, Jadrankom Đokić i Leonom Lučevom.

Raspored programa dostupan je na www.kinoeuropa.hr