NAJLJEPŠI GLAS HRVATSKE

'Posebno mjesto' u emisiji The Voice za Saru Barbarić

25.01.2015 u 10:54

Bionic
Reading

U emisiji 'The Voice', emitiranoj na Prvom programu HTV-a, konkurencija je postala sve jača, a mentori nastavljaju potragu za najboljim glasom Hrvatske. Dok neki od natjecatelja nisu uspijevali okrenuti stolice u svojem smjeru, za Saru Barbarić i Dinu Petrića mentori su se otimali

Upravo je završen novi krug audicije za 'najljepši glas Hrvatske'. Tko se sve natjecao u ovom krugu?

Dario Došlić (33) romantičar je u duši i prije nastupa istaknuo je kako mu je ljubav najvažnija u životu, a oduševio je sve svojom izvedbom pjesme 'Caruso' Lucija Dalle Ivan Dečak napomenuo je kako ga je u potpunosti oborio s nogu. Jacques Houdek nastojao je namamiti Došlića u svoj tim ponudama dobrih restorana. 'Ja sam najveći pjevač ovdje i mogu ti čak i garderobu posuditi', našalio se Houdek. Ipak, Došlić se na kraju odlučio za Dečaka kao mentora.

Zdravka Damjanović (22), studentica s Brača, koja ne voli haljine, štikle ni šoping, već aute i glazbu, svidjela se mentorima Ivanu i Indiri Vladić, čijem se timu u konačnici i odlučila priključiti.

Senad Beganović (52) iz Rijeke dugo se bavi glazbom, a posebice izvođenjem repertoara Toma Jonesa i Joea Cockera. Nažalost, nitko se nije okrenuo za njim. 'Svaki put mi srce puca kad sam na granici bih-ne bih', zaključio je Houdek.

Martina Milošević (27) iz Varaždina, kojoj je hobi pletenje pletenica, a životni interesi stolni tenis, psihologija i pjevanje, izvela je pjesmu 'Stay'. Njoj su svoje povjerenje poklonili svi osim 'strogog' TonyjaCetinskog. 'Dvojila sam neko vrijeme, ali osjetila sam snagu glasa i kad sam se okrenula, vidjela sam prekrasnu mladu ženu', kazala je Indira. 'Bilo je odmjereno i dozirano; imaš lijep alt koji ima svoju težinu i diše, vrlo je precizan', objasnio je Jacques dok su kod Tonyja presudili 'krivi tonovi'. Martina se odlučila za Houdekov tim.

Sara Barbarić (19), studentica iz Omiša, priznala je da je prije nastupa imala veliku tremu. Pjesmom 'Something's Got a Hold On Me' uspjela je uvjeriti sve mentore da joj daju prolaz i podršku. 'Moraš odabrati nekoga s kim ćeš raditi i u koga vjeruješ', kazao je Cetinski, za kojeg se Sara na kraju i opredijelila. No kao što je Houdek dodao: 'Ni s kim nećeš pogriješiti, ova emisija ima posebno mjesto za tebe.'

Ante Brzić (33) iz Svetog Filipa i Jakova, skiper na jahti i obožavatelj Beatlesa, kojeg je supruga prijavila na natjecanje, nastupio pjevajući 'Ain't No Sunshine'. Podržao ga je samo Dečak: 'Moj si i ničiji, ne moram se ni s kim nadmetati za tebe.' I tako je skiper Ante pronašao svoju luku.

Simpatična Maja Škiljević (24) iz Zagreba, obožavateljica noira i Audrey Hepburn, kazala je kako ju je tata zarazio soulom, bluesom i jazzom. Pjesma 'Listen' osvojila je samo Cetinskog. 'Ja bih se za tebe borio do zadnje kapi krvi, ali kad ne moram, mogu ti samo čestitati. U najboljem si timu!', kazao je.

Dinko Kraljiček (19) iz Županje odmah se na početku izjasnio da bi za mentora odabrao Indiru jer su oboje iz Slavonije, 'pa se sigurno dobro kuže'. Pjesma 'Pobjego sam' međutim nije ga odvela do željenog izbora, tj. konkretnije ni do kakvog, jer se nitko nije zainteresirao za daljnje istraživanje njegovog talenta.



'Falilo je drame, histerije, emocija'

Samanta Vrbljanac (41) iz Rijeke živi u Italiji, a na sceni je, kaže, kao doma. Njezinim riječima, 'The Voice' joj je zadnji vlak, pa je odlučila iskušati sreću. Ambiciozan odabir pjesme 'I Will Always Love You' s mjesta je pomaknuo Dečaka i Indiru te njihovo zeleno svjetlo. Uspjela je uhvatiti posljednji vlak. Na kraju, nakon nećkanja, odabrala je Indiru jer je htjela probati 'nešto drugačije'.

Za Dinu Petrića (20) iz malog mjesta na otoku Hvaru i člana benda Step izvor sreće i ispunjenosti je glazba. 'Jesen u meni' odlično je primljena i svi su se okrenuli. 'Tako si me milovao glasom, kao da je topla svila. Dođi u moj tim jer znam što ću napraviti s tim glasom', nastojala ga je privući Indira. 'Ako se želiš dobro provesti, izabrat ćeš Indiru; ako želiš naučiti savršeno pjevati, odabrat ćeš Jacquesa; ako želiš pobijediti, odabrat ćeš Dečaka, a ako želiš nešto više...' kazao je Cetinski. 'Od djetinjstva sam slušao jednog izvođača, biram Jacquesa', odlučio je Petrić.

Bruna Levar (24) iz Novog Vinodolskog, koju su prijavili sestra i prijatelji, jednostavno – jako voli pjevanje. Glazba joj predstavlja bijeg u svijet u kojem je sve lijepo i krasno te u kojem nema problema. Izvela je pjesmu 'Clown', a ona je mlako primljena i nije uspjela zarotirati stolice u njezinom smjeru.

Kristian Ordulj (20), koji je u 'The Voice' stigao iz malog mjesta blizu Splita, ima bend koji svira po raznim feštama, gažama i svadbama, a izveo je 'Ring of Fire', zaintrigiravši Indiru i Tonyja. Već je na samom početku napomenuo kako bi kao mentora najviše cijenio Cetinskog, pa njegov odabir u tim nije bio upitan.

Ana Opaček (30) iz Splita obožava glazbu i francuski jezik. 'Kad sam na pozornici, ništa drugo ne postoji - od prvog takta sam u nekom drugom svijetu', kazala je prije nastupa. Pjesma 'Je suis malade' privukla je Cetinskog i Indiru, a ona je nakon izvedbe drhtala od emocija. 'Šansona je bila dosta riskantna, ali pitanje je je li to sve što znaš?', kazao je Cetinski. 'Falilo je drame, histerije, osjećaja, i prekrasna si sad kad te vidim, ali moje suze su zapele na refrenu', objasnio je svoje 'neokretanje' Houdek. Opaček se na kraju odlučila za Indiru jer je, kaže, htjela isprobati 'nešto drugačije'.

Nakon novog kruga audicije timovi su povećali svoje članove: Dečak je zasad odabrao
četvoro, Indira ih ima šestoro, u Houdekovoj ekipi je četvoro, a u timu Tonyja Cetinskog petoro natjecateljica i natjecatelja. Sljedeći tjedan nastavlja se borba mentora za najbolje kandidate.