TOP 16

Pogledajte nove spotove domaćih glazbenih snaga

10.06.2014 u 15:49

Bionic
Reading

Detour, Ines Huskić, Silente, Stonebride...samo su neki od domaćih glazbenika čije vam nove video uratke vrijedno dostavlja redakcija portala Spotdepo.hr. Kako zvuče i vizualno izgledaju njihovi novi singlovi, pogledajte u nastavku

Detour - 'Daleko'

Tekst i glazba: Maja Posavec
Aranžman i produkcija: Nenad Borgudan
Režija, kamera, montaža: Branko Pašić
Gafer: Ljudevit Fištrić - Fis
Plesačice plesnog centra 'Osmijeh', plesni ansambl 'Black Angels': Ksenija Čemažar, Matea Dimitrijević, Sanja Đođ, Lea Grzela, Gordana Josić, Ruža Kelava, Sara Klepac, Paula Mizerak, Tamara Razum, Ana Stannković, Ana Škuflić, Kristina Tojčić
Šminka: Tatjana Bjeliš



Yness - 'Poziv'

Montaža : Marijan Gačić
Producent : Ines Huskić
Stilist : Ana Toto
Šminka : Kristina Hošnjak
Frizura : Mirna Čurak
Fotografija : Ivana Pavlović
Koreografija : Suzana Čečura
Plesači : Suzana Čečura, Petra Jolić

Silente - 'Morski ljudi, morske žene'

Dubrovačka grupa Silente objavila je singl 'Morski ljudi, morske žene' koji je dobio i svoj video. Kamenolom u okolici Samobora i obližnja pilana poslužili su redatelju Dejanu Aćimoviću kao kulisa za snimanje spota, a ponovo su članovi benda imali glavne uloge u ovom izuzetno atraktivnom spotu. Dejanu su 'asistirali' stalni suradnici: direktor fotografije Dario Hacek, montažer Vlado Gojun, producentica Tatjana Aćimović, a svi oni su zaslužni i za prethodna dva spota grupe - 'Terca na tišinu' i 'Još jednom'.



Delta Blues Gang -'Southern Queen'

Videospot Delta Blues Ganga za singl 'Southern Queen', snimljen je u istarskom mjestu Raša. Producent, snimatelj i montažer je Bojan Prusac, a scenarij i režiju potpisuje Ivana Hrelja. Autor glazbe, teksta i aranžmana za pjesmu 'Soutern Queen' je Aleksandar Kajtez, a album je snimljen u studiju Radio Pule R3 tijekom ožujka ove godine.

Delta Blues Gang, blues kvartet iz Pule pobjednik je '4th Croatian Blues Challengea' i polufinalist '29th International Blues Challengea' održanog u Memphisu početkom 2013. godine. Delta Blues Gang su:
Aleksandar Kajtez aka Texas Alexander – slide resonator gitara
Kristijan Kajtez aka Alabama Gus – bas gitara
Elizabeta Petric aka Angel Lee – vokal
Livio Benčić aka Ben Lee – bubnjevi i udaraljke

Sanjin Banić Bane - 'The Forever Gone'

Rovinjski kantautor Sanjin Banić Bane, kojeg možete uživo čuti večeras u kino dvorani Studentskog centra gdje svira ispred Gorana Bareta i Majki u sklopu '5th Zagreb International Blues Festivala', objavio je svoj prvi videospot – 'The Forever Gone'. Pjesmu i videospot je snimao i producirao Leo Anđelković u studiju 'Express' u Zagrebu, autor glazbe i aranžmana je Sanjin Banić Bane, a tekst pjesme je napisala Maja Dapas.

Bane je ovog mjeseca objavio svoj EP prvijenac 'Blues on Rocks' (Spona, 2014.), a imao je i čast predstavljati Hrvatsku u solo/duo kategoriji na '30th International Blues Challengeu', održanom početkom ove godine u Memphisu.

Stonebride - 'Movies, Movies'

Novi album alternativnih / doom / psych / rock teškaša Stonebride, trebao bi ugledati svijetlo dana početkom listopada. Trenutno se nalazi u post-produkcijskoj fazi. Jedna od pjesama koje će se naći na njemu zove se 'Movies, Movies'. Upravo za nju, jedne tmurne nedjelje pred par tjedana snimljen je i 'živi' spot, tj. session. Namjerno izbjegavajući sviranje na matricu sa već snimljenog materijala, Stonebride su odlučili svirati onako kako im najbolje leži, uživo! Cijeli pothvat je bila inicijativa vrijedne ekipe iz DSP sessions, koja je posao obavila na vrhunskom nivou. Mjesto radnje je zagrebački klub DEPO.

Frau Casio vs. MKDSL - 'U tvojoj glavi'

Redatelj: Marcella Zanki
Uloge : MKDSL, Irma Milovic, Sonja Sajzor
Make up : Marija Rajna
Kosa: DUDU Crop
Kolorkorekcija: Nikola Mrdalj

 

Mel Camino - 'U magli od vanilije'

Mel Camino predstavlja drugi singl i videospot 'U magli od vanilije' s predstojećeg albuma 'Avion bez uzletne piste', koji izlazi na jesen. Spot prometejski otkriva kako u doba opće besparice snimiti nešto atraktivno i 'totalno drugačije od drugih'. Scenarij spota potpisuje Zlatko Majsec, kadrove su snimali Izzy i Marko Tačković, a montažu su napravili Anđela Zebec i Tvrtko aka Vidokk. Za glazbu pjesme zaslužan je Ivan Zdunić, a aranžman i tekst je napisao Zlatko Majsec. U spotu je sudjelovalo 20 –ak frendova benda koji su, baš poput nekih članova, mahom 'inventar' velikogoričkog puba na terasi kojeg je snimljena većina scena. Snimanje je proteklo u veseloj atmosferi, a kako i ne bi kad je bend svim prisutnima okrenuo deset rundi. Visoka stopa nezaposlenosti u ovom je kontekstu ispala pozitivna jer je pomogla da svi sudionici budu na raspolaganju tokom cijelog (ne)radnog dana. Za vrijeme snimanja nije stradala niti jedna životinja, ali jesu brojne pive, milijuni moždanih ćelija, jedan marker, 15 kg papira i pokoji živac kamermana.



Motiwwwo feat. Jacques Houdek - 'Brazil'

Iako se prije dvije godine povukao s hrvatske glazbene scene i odlučio se više posvetiti svojoj obitelji, naš najbolji vokal nove generacije Jacques Houdek nije mogao odoljeti novom glazbenom izazovu koji je pred njega postavio Motiwwwo, odnosno glazbeni producent Dalibor Paurić, koji ističe kako je Jacques bio jedini logični odabir za pjesmu 'Brazil', moderan glazbeni uradak koji nimalo ne zaostaje za vodećim hitovima svjetske klupske scene.

Jurica Pađen & Aerodrom - 'Mila moja'

Ne postoji veća ljubav od one roditeljske, a posebna je ona između oca i kćeri, a jedna takva ljubav bila je inspirativna za Juricu Pađena koji je za svoju kćer Milu napisao pjesmu 'Mila moja'. Ne samo da joj je napisao pjesmu već joj je podario lik glavne junakinje u spotu. Spot je nastao u režiji već provjerenog suradnika – redatelja Ljube Zdjelarevića koji je režirao posljednjih par spotova za Aerodrom poput 'Teška vibra', 'Široko ti bilo polje', 'Dovela si me u red'.

Spot 'Mila moja' nastao je kao jednostavna igrarija u kojoj djevojčica tijekom jednog sunčanog podneva snima, starom 8mm kamerom, svijet oko sebe. Minijatura je to koja tematizira proljeće i nevinost, te bilježi djeliće očinske ljubavi. Pjesma se nalazi na albumu 'Taktika noja', a kao gost u pjesmi pojavljuje se Davor Rodik član grupe Plava trava zaborava na pedal steel gitari.

Tamburaški sastav Kas - 'Budi moja slatka djevojka'

Scenarij i kamera: Marko Zeljković
Režija: Marko Zeljković / Vladimir Andrić
Djevojke u spotu: Dijana Šimanović, Lea Liović, Dina Liović, Dina Vojnović, Sara Lustig, Iva Đelagić, Nora Dimter
Specijalni gost: pas Monti

Goatfish - 'Samo jedna riječ'

'Zahvaljujemo režiseru spota Ivanu Đakoviću, NLO studiju i snimatelju Srđanu Sekuloviću Skansiju te Muzeju uličnih umjetnosti u Zagrebu na ustupljenom prostoru', izjavili su momci iz benda.

Bend su 2011. godine osnovali Filip Smokvina i Marin Novak, dvojica gitarista koji su isprva svirali kao akustični duet. Nakon nekoliko promjena finalnu postavu benda čine Dorian Jemrić na bubnjevima, Ivan Trubić na gitari, Vid Bačić na basu, Filip Smokvina na gitari i Marin Novak kao vokal i gitarist. Goatfish je sudionik Hr Demo klub festivala, finalist HGF festivala (2014.) i dvostruki pobjednik Imagine festivala (2011. drugo mjesto, 2014. prvo mjesto).





Dražen Zečić - 'Tako sam sretan što te vidim'

Radna verzija spota 'Tako sam sretan što te vidim' snimana je u tonskom studiju u Splitu, a u njemu je Dražen Zečić dočarao atmosferu prilikom stvaranja pjesme.





Mejaši - 'Zavela me Ana'



TeHÔM - 'Abyss'



Ilija Rudman feat. Josipa Lisac - 'Bad Passion'