KOMEMORACIJA ZA GLAZBENIKA

Otkrivamo detalje oproštaja od Arsena u Šibeniku i Zagrebu

19.08.2015 u 19:14

Bionic
Reading

Osim u njegovom rodnom gradu Šibeniku, komemoracija za preminulog umjetnika Arsena Dedića bit će, doznajemo, organizirana i u Zagrebu, u kojem je legendarni glazbenik proveo svoj radni vijek

U ponedjeljak 24. kolovoza u 12 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu trebala bi biti održana zagrebačka komemoracija za Arsena Dedića. Na komemoraciji bi trebali govoriti Siniša Škarica te Antun Tomislav Šaban iz Hrvatskog društva skladatelja.

Šibenska komemoracija održat će se u tamošnjem kazalištu u petak 21. kolovoza u 11 sati. Na njoj će govoriti gradonačelnik Šibenika Željko Burić, župan Goran Pauk, predsjednik Šibenske narodne glazbe Darko Gulin, predsjednik podružnice HGU-a Šibenik Vojmir Roša, pjevač klape Maslina Branko Bubica te predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak.

Prema Arsenovoj želji, bit će sahranjen u Zagrebu, daleko od očiju javnosti, u krugu obitelji.

Arsenu će biti posvećen festival Večeri dalmatinske šansone ovog vikenda u Šibeniku, a njegov prijatelj Ivo Pattiera prve večeri izvest će njegovu skladbu 'Dida moj'. Postoji i ideja da se na pozornici tvrđave sv. Mihovila održi velik koncert u spomen na legendarnog glazbenika.